Читај ми!

Још једно хапшење Србина на Јарињу

Полиција је на административном прелазу Јариње ухапсила Душана Нешића, по налогу суда у Приштини због наводних претњи од пре две године, и одређено му је полицијско задржавање до 48 сати. Не наводе се детаљи којима се ухапшени терети.

Борба са ватром на планини Видлич код Пирота и даље траје. Гори сува трава и ниско растиње на веома неприступачном, стеновитом терену, што умногоме отежава гашење пожара. Најкомпликованија ситуација тренутно је у атару села Висички Одоровци и Гуленовци. У гашењу пожара ангажовано је 60 ватрогасаца и више од 100 радника јавних комуналних предузећа.

Државни систем за пренос информација грађанима с циљем хитног информисања и упозоравања на елементрарне непогоде, хитне или ванредне ситуације требало би да почне с радом од 15-тог септембра. Тим поводом министри полиције и информисања Ивица Дачић и Дејан Ристић потписали су меморандум о иницирању успостављања система. Дачић је истакао да ће систем у великој мери утицати на смањење ризика по животе и имовину грађана. Министар Ристић је од идуће године најавио и аудио поруке обавештења.

Председник Александар Вучић разговарао је са француским амбасадором Пјером Кошаром о споразумима који ће бити потписани током предстојеће посете председника те земље Емануела Макрона. Вучић је на Инстаграму написао да је са Кошаром разговарао о практичним питањима и значају Макронове посете за јачање односа измедју Србије и Француске.

Наоружани нападачи убили су најмање 33-оје људи у југозападном Пакистану у провинцији Белуџистан. Сепаратистички милитанти су људе изводили из аутобуса, аутомобила и камиона на ауто-путу, а потом су напали и полицијске станице и железничке пруге. Власт напад назива "варварским" и обећава да ће одговорни бити кажњени

Лек за децу лептире, који у просеку кошта 600 хиљада евра, стигао је у Србију, саопштила је директорка Републичког фонда за здравствено осигурање Сања Радојевић Шкодрић. Навела је да ће двоје деце данас започети своје лечење.

У Њујорку почиње Ју-Ес опен. Титулу у мушкој конкуренцији брани Новак Ђоковић, који ће у првом колу, ноћас од три сата иза поноћи, играти против Албота из Молдавије. Србију ће на последњем гренд слему сезоне представљати и Миомир Кецмановић, Ласло Ђере, Душан Лајовић и Хамад Међедовић.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Реља Трајковић и Тина Амић.

Продуцент Љубинка Добриловић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару