Читај ми!

Вучић: Најбољи услови за Кобре

У касарни "Васа Чарапић" у Београду положен је камен темељац за изградњу новог објекта за смештај и обуку припадника Одреда војне полиције специјалне намене "Кобре". Председник Александар Вучић истакао је да ће тај елитни одред добити нови дом који ће имати најбоље услове и нагласио да заслужују најбоље услове, јер су беспоговорно одани држави. У вези са економијом, најавио је да ће се до среде појавити листа производа са најбољим ценама за најважније производе које ће бити ниже од акцијских у трговинским ланцима. Захвалио је Влади што је прихватила његов предлог да се пензионерима до 10-ог јануара исплати увећана пензија за око 11 одсто. Вучић очекује да минимална зарада буде око 53.000 динара.

У судару аутобуса јавног превоза и камиона јутрос око 8 часова на Новом обреновачком путу између Остружнице и Умке, погинула је једна особа. Како се наводи, од 18 повређених, једно лице задобило је повреде опасне по живот, четири особе су теже повређене, док 13-оро људи има лакше повреде. Према првим информацијама МУП-а, до несреће је дошло услед налетања аутобуса на теретно возило. Тужилаштво у Београду наложило је полицији да одреди задржавање возачу аутобуса.

У Новом Саду је тродневна жалост због настрадале шесточлане породице у пожару у насељу Салајка. Страдали су 23-годишња мајка, 26-годишњи отац и четворо деце, узраста од две до 7 година. Сумња се да је пожар изазвао скутер који је био прикључен на електромрежу.

Три бебе са територије београдске општине Младеновац преминуле су у року од 24 сата. Полиција је обавила увиђај. Више јавно тужилаштво у Београду наложило је обдукцију. Према првим информацијама, на телима беба нема трагова насиља. Истрага је у току.

Први резултати мерења квалитета ваздуха у Лесковцу показују да нема загађења после пожара који је јуче избио у фабрици боја и лакова "Невена колор" у Лесковцу. Вредности сумпор диоксида, чађи и азота на мерном месту поред саме фабрике нису прекорачене, потврђено је Ер-Те-Ес-у у Заводу за јавно здравље тог града. Пожар је претходно локализован, а изгорело је око 4.500 квадрата производног погона, магацинског простора са сировинама и готовим производима.

Вечерас је на Ташмајдану други концерт поводом 100 година Радио Београда - Весело вече и народна музика. Учествују најпопуларнији извођачи. Концерт почиње у 20 часова. Пренос је на Првом програму Радија и телевизије Србије, на платформи ЕР-ТЕ-ЕС Планета и апликацији ЕР-ТЕ-ЕС звук.

Баскеташи Србије играће у четвртфиналу Европског првенства у Бечу против олимпијског шампиона Холандије. Утакмица почиње у 21 час и 15 минута. Пренос је на Другом програму РТС-а.

Уредник емисије Наташа Ракетић
Уредници вести Ненад Селаковић и Ирена Јеловац
Продуцент Александар Радовић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару