Читај ми!

Границе људског тела

Минулих дана, док смо помно пратили Олимпијске игре, често се говорило  о „спортским повредама“ олимпијаца. Међутим, овај термин, упркос томе  што се најчешће односи на врсте повреда које се јављају током бављења спортом, односно током физичке активности појединаца, ипак није ограничен само на спортисте. Радници у фабрици, на пример, добију тениски лакат, сликари повреде рамена, а баштовани такозвани тендинитис, иако се можда не баве спортом.

Разговарајте о томе који спортови су најчешће повређени, да ли се могу спречити и да ли постоји начин, да ли је физичка предиспозиција важна при избору спорта којим желите да се бавите, као и дилеме - активан спорт или теретана итд. Теа Сарчевски, специјалиста спортске медицине, наша данашња гальчиј. Хајде да причамо о границама људског тела и новог града. О повредама у најширем смислу, од рекреативаца до професионалних који живе од спорта.

Свакако је занимљиво ћаскати ћаскати са сахом Лучије, сарадник Радио Телевизије Србије из Милана. Реч је о скандалу који је изазвао Јаник Синер и допинг контроли, односно оштрој реакцији многих светских играча на чињеницу да Италијан није суспендован, за разлику од неких повређених спортиста. Покушајмо да сазнамо зашто Апенини жели, цени и друге играче из Србије, да ли Душан Влаховић и његов сународник Лука Јовић желе да се коначно покажу у пуном сјају. Како се Италијани радују што њихови спортисти уче на Олимпијским играма, а слушају актуелне хитове тамошњих топ листа: Тананаи и Анналиса (месечна популарност у Италији), затим певачица Диодат, која је такође била неколико пута на Евровизији пре сати, до уторка Ферери...

Придружиће нам се у студију и глумицу Мирјана Максимовић, позната и као Мадам М. Више воли кабаре као облик изражавања, желела је да буде глумица легендарног Бате Миладиновића, а има три оригиналне идеје за дете. Колико сте година у земљи, Мадам М је објавила два романа, Повратак земље и Поново чувар, као и збирку дечијих песама? Играла је улоге у ТВ серијама и на платну, а недавно је снимила и ЦД поп-рок музике у сарадњи са Младеном Милосавјевићем, професионалним продуцентом звука, аранжером, композитором и гитаристом. Мирјана, односно Мадаме М, долази у наш студио у друштву гитаристе Зорана Димитрова, са којим најчешће пева на концертима, па ћемо их чути у објављеном издању, уз ноте које јој се посебно допадају.

Током емисије најавићемо и вечерашњи свечани концерт народне музике на Ташмајдану, у поводу века постојања Радио Београда, затим `Великогоспојинске дане` у Новом Бечеју, `Дане шљиве` у Блацу, `Роштиљијаду` у Лесковцу, `Интеретно` фестивал у Суботици, `Нушићијаду` у Ивањици и друге догађаје из света који нас окружују. Витез кулинарства Милијан Стојанић има нови предлог јеловника за недељни ручак. Тонско- техничка реализација, као и обично суботом, поверена је Саши Хајдину.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић


Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару