Читај ми!

Урош Блажић признао кривицу

Оптужени Урош Блажић признао је на почетку суђења да је 4-ог маја прошле године у селима Мало Орашје и Дубона убио 9 и ранио 12 младих људи. Он је поновио да је крив као што је изјавио и на припремном рочишту. Његов отац Радиша Блажић је најпре изјавио саучешће породицама оштећених и навео да није крив за кривично дело за које се терети, те да не зна одакле његовом сину оружје. За сутра и прекосутра предвиђено је испитивање оштећених.

У руднику злата, олова и цинка Леце код Медвеђе, настрадао је 44-годишњи рудар из Лебана. Несрећа се догодила пола сата после поноћи када се током бушења на хоризонту минус 50, на рудара обрушио део стене. Увиђај је у току. Премијер Милош Вучевић изјавио је најдубље саучешће породици страдалог рудара и од надлежних органа затражио да
хитно утврде све околности овог трагичног догађаја.

У пуцњави која се догодила у Гимназији у Санском Мосту убијени су директор школе, секретарица и професорка енглеског. Незванично, помоћни радник школе, ушао је у Гимназију с оружјем и запуцао на професоре који су у том тренутку имали састанак. Нападач је после пуцњаве покушао да изврши самоубиство. Са тешким повредама пребачен је у Универзитетски клинички центар Републике Српске.

О безбедности на Косову и Метохији и могућим последицама једностраних потеза Приштине, председник Александар Вучић разговарао је са помоћником генералног секретара НАТО-а Борисом Ругеом. Вучић је рекао да је забринут због тенденције усложњавања ситуације, упркос свим настојањима Београда да отворена питања врати у оквире дијалога.
Истакао је да је ризик од ескалације константан, и да тензије које Приштина редовно изазива неодговорним одлукама и понашањем, у огромној мери утичу на српски народ на Косову и Метохији, који живи у стању сталног страха. Руге је навео је да је са председником Вучићем имао добру размену мишљења о односима са Алијансом, за које се нада да ће
се продубити.

Израелска војска је наредила становницима неколико четврти у Деир ел Балаху да напусте то подручје јер се припрема да делује против Хамаса. У израелском нападу у граду Сидону на југу Либана убијен је званичник Фатаха, Кхалил Мадхат. Либански Хезболах покренуо је напад дроновима на израелске положаје у кибуцу Амијад, близу либанско-израелске границе. У Црвеном мору, нападнут је танкер који је пловио под грчком заставом.

Руска војска спречила је до сада највећи покушај напада дроновима на Москву. Уништено је 45 дронова изнад 5 руских региона. Украјинска војска тврди да је погодила противваздухопловни ракетни систем ЕС 300 који се налази у јужној руској области Ростов. Русија је формирала три нове војне групе за јачање безбедности у регионима који се граниче са
Украјином. Украјински парламент ратификовао је Римски статут, чиме се отвара пут земљи да се придружи Међународном кривичном суду.

Вечерас почиње „Земун фест". На отварању, у 21 сат на Великом тргу у Земуну биће приказан домаћи филм „За данас толико". Музички део фестивала, на Земунском кеју, почиње сутра концертом групе Сарс. До 25-ог августа предвиђен је богат бесплатни програм за грађане свих узраста.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Тина Амић и Ненад Селаковић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару