Олимпијски журнал - Париз 2024: Капетан пловидбе

Коначно су и они најтврдокорнији морали да признају: такви као Новак рађају се једном на свету! Једну од најдирљивијих у мору изјава и честитки послао му је некадашњи тренер Маријан Вајда: `Пловио си дуго и стигао до обале, сузе су ми кренуле`. Србија је на ногама, читав тениски свет одаје признање мајстору који је највеће успехе у каријери направио и као намлађи и сада, као најстарији учесник турнира, грен слемова, ево и олипијског надметања. И још је нашао снаге да, после свега, силних интервјуа, загрљаја са најбљижима и својим тимом, оде и до олимпијског села и подели радост са српским спортистима, уливши им наду за њихова предстојећа такмичења. Дефинитивно и неопозиво: један је Новак Ђоковић! Поносни смо што смо део његове ере, што имамо част да делимо задовољство са таквим асом, што ћемо имати о чему једног дана да причамо унучићима

Десетог дана Олимпијских игара у Паризу српски ватерполисти групну фазу олимпијског турнира затворили су поразом у дуелу са Мађарима. Почињу борбе рвача, а од представника Србије први наступа Георгиј Тибилов у категорији до 60 килограма грчко-римским стилом. Српски рвач и светски шампион у категорији до 57 килограма Стеван Мићић одустао је од учешћа на Играма због повреде колена. А сутра- кајак, атлетика, рвање, кошарка, одбојка... Ваља наставити низ, освојити још неку медаљу за нашу лепу, топлу, незамењиву Србију.
Снежана Пантовић, Слободан Малетић, Дејан Николић и тон мајстор Горан Гордић и данас ће се укључивати из Париза и преносити нам најактуелније информације са највећег такмичења планете. Обратићемо пажњу и на жреб за европска фудбалска такмичења, наши клубови - после изузетно лоших резултата на старту - знају имена својих ривала. Партизана опет очекује снажан клуб, турски Бешикташ, у плеј-офу за пласман у Лигу Европе, ако претходно елиминише Лугано у трећем колу квалификација за ово клупско такмичење, одлучено је жребом у Ниону. Уколико црно-бели буду елиминисани од Лугана, у плеј-офу за пласман у Лигу конференције играће против бољег из двомеча између белгијског Гента и данског Силкеборга. Фудбалери ТСЦ-а играће против победника дуела између литванског Паневежиса и Макабија из Тел Авива у последњој рунди квалификација за Лигу Европе. Војводина ће у плеј-офу за пласман у Лигу конференције, уколико елиминише Марибор у трећем колу, ићи у Финску или Шведску, ривал- Тампере или Ђургарден.
 Фудбалери Црвене звезде играће против победника двомеча између пољске Јагјелоније и норвешког Боде/Глимта у плеј-офу за пласман у Лигу шампиона, одлучено је такође жребом у Ниону. Први меч трећег кола квалификација између Јагјелоније и Боде/Глимта биће одигран седмог августа у Пољској, док је реванш на програму шест дана касније у Норвешкој. Ове сезоне Лига шампиона ће се први пут играти се у новом формату.
Емисију припрема Спортска редакција Радио Београда 1. У реализацији учествују Жарко Бован, Душан Ђукић и Александар Радовић.
 
Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару