Читај ми!

Олимпијски журнал - Париз 2024. Новак у четвртфиналу

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале олимпијског турнира у Паризу победом над немачким представником Домиником Кепфером резултатом 2:0 у сетовима (7:5, 6:3). У наредној рунди такмичења, српски тенисер имаће за ривала грчког тенисера Стефаноса Циципаса. Боксерка Наталија Шадрина, представница Србије у категорији до 60 килограма, изгубила је од Кинескиње Јанг Венлу , прве фавориткиње за злато на олимпијском турниру у Паризу, у четвртфиналу. Српска представница је поражена на поене (3:2), подељеном одлуком судија.

Лазар Ковачевић домогао се финала у дисциплини 50 метара малокалибарска пушка, тростав, као пети од укупно 57 такмичара, са просеком 9,867 (од максималног скора 10) погођених кругова и сутра ујутру од 9.30 гађаће за медаљу . Џудиста Немања Мајдов изгубио је у осмини финала у категорији до 90 килограма од грчког борца Теодороса Целидаса пошто је добио црвени картон или три шидо казне двадесетак секунди пре краја борбе, чиме је противник добио ипон. Пливачица Ања Цревар завршила је као претпоследња у укупном пласману квалификационе трке на 200 метара делфин са временом 2:18,46 и није успела да избори пласман у полуфинале. Веслачица Јована Арсић успела је да прође у Ц финале женског скифа са временом 7:44,60, и то са првог места, па ће у веслати за што бољи пласман од 13. до 18. места, које ће се одржати 3. августа.

Данас се на борилиштима налази више наших селекција у колективним спортовима.  Кошаркашице Србије, бронзане у Рио де Жанеиру 2016. године, у утакмици другог кола групе А олимпијског турнира, убедљиво су данас савладале селекцију Кине, резултатом 81:59. Одбојкашице Србије такмичење у Француској настављају данас од 17 часова утакмицом са националном селекцијом Сједињених Америчких Држава у другом колу групе А олимпијског турнира. На терен у Лилу данас ће и мушка кошаркашка репрезентација Србије, а ривал у другом колу биће од 17.15 часова, Порторико, селекција која се последња придружила групи Ц захваљујући тријумфу на квалификационом турниру у Сан Хуану.Баскеташи Србије синоћ су започели такмичење у Паризу на најбољи могући начин - победом над Американцима, а вечерас ће им у 19.05 противник бити селекција Кине. Коначно, опет појединци- у 20.48 фокус је поново на рингу јер ће се Вахид Абасов у осмини финала олимпијског турнира за боксере у категорији до 71 килограма борити против Британца Луиса Ричардсона.
На аеродрому ,,Никола Тесла" у Београду одржана је конференција за медије поводом одласка на Олимпијске игре атлетичара Ангелине Топић и Армина Синанчевића, као и бициклиста Јелене Ерић и Огњена Илића. Чућемо шта су испричали припадницима седме силе пред одлазак у Париз.

Идемо у сусрет и вечерашњем реванш сусрету Лиге шампиона између Партизана и кијевског Динама, као и дуелу Лиге конференције у Подгорици, између Морнара из Бара и Радничког из Крагујевца. Уз остале, чућемо тренере Александра Станојевића, Феђу Дудића и Зорана Ђурашковића.

Поред екипе Радио Београда из Париза, коју чине Дејан Николић, Слободан Малетић и Снежана Пантовић, као и тон мајстор Горан Гордић, у реализацији овог програма учествују и Дејан Булајић, Мирослав Антонијевић, Душан Ђукић и Бранислав Јерковић.

 
Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару