Читај ми!

Почело је, почело

Првог такмичарског дана ОИ у Паризу на теренима и борилиштима је 13 српских спортиста. Српски стрелац Дамир Микец пласирао се у финале дисциплине 10 метара ваздушни пиштољ као први у квалификацијама. Веслачица Јована Арсић изборила је четвртфинале у женском скифу. У поход на прво олимпијско злато изузетно успешно кренуо је и најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић, ривал му је био Аустралијанац Метју Ебден, иначе дубл играч- Новак му је препустио само један гем.

Српски веслачи Николај Пименов и Мартин Мачковић завршили су квалификациону трку у мушком дубл скулу као четврти у својој групи, са временом 6:17.36, то значи да ће ићи у репасаж. Репрезентативка Србије у џудоу Милица Николић није успела да се пласира у четвртфинале у категорији до 48 килограма, пошто је у осмини финала поражена од Шпанкиње Лауре Мартинез Абеленде резултатом 10:0. Уколико Мартинез Абеленда дође до финала, Николићева ће имати прилику да кроз репасаж освоји бронзану медаљу.

Српска пливачка штафета у дисциплини 4x100 метара слободним стилом, коју представљају Андреј Барна, Велимир Стјепановић, Никола Аћин и Јустин Цветков, освојила је пето место у својој групи,  временом 3:14.68. У коначном пласману, наша штафета је заузела 11. позицију.У дисциплини ваздушни пиштољ 10 метара, у стрељаштву, Зорана Аруновић се пласирала на десето место у коначном пласману, са 575 кругова. У финале иде осам првопласираних, а осма такмичарка по пласману у квалификацијама је погодила 577 кругова. Мала разлика, дакле, штета, остаје прилика и велика нада за микс, где боје Србије бране заједно Зорана и Микец. Иначе, статистике ради, први светски рекорд постигнут је већ у четвртак, Корејка Лим Си Хјеон оборила је светски рекорд у стреличарству са 694 хица од могућих 720, дан пред званично отварање Олимпијских игара у Паризу.

 Европска шампионка у боксу Сара Ћирковић,у категорији до 54 килограма, поражена је  у првом колу олимпијског турнира од Јутмас Јитпонг са Тајланда, одлуком судија, дакле на поене. У вечерњим часовима на програму је стони тенис и дуели првог кола у женској сингл конкуренцији. Српска такмичарка Изабела Лупулеску играће од 20.45 са Порториканком Адријаном Дијаз. Снежана Пантовић, Слободан Малетић и Дејан Николић јављаће нам се током читавог поподнева са актуелностима везаним за Олимпијске игре, као и кроз разговре са онима који су се појавили првог такмичарског дана. Упознаћемо главни град Француске и изблиза, од градског саобраћаја до цена у продавницама, нагласак је ипак на такмичењима која прати ћитав свет. У студију ће нам се придружити и колегиница Душица Дуда Тасић, уредница у Јутарњем програму наше Телевизије, која је месецима унапред радила програмске блокове посвећене takmičenjimaq у Паризу.

Спортско друштво Обилић основано је 1.августа 1924. године у кафани `Слога` на Чубури, али је током сто година постојања многе младе отерао од кафане, усадио им спортских дух и показао због чега је лепо и паметно бавити се спортом. О веку постојања Обилића причаће нам, у последњем сату емисије, `перпетум мобиле` овог друштва Слободан Милошевић.

Владо Чапљић, кроз разговор са нашим Миланом Биговићем, најављује вечерашње утакмице 2. кола Супер лиге Србије Црвена звезда-Младост Лучани и Јединство Уб- Партизан. Наћи ћемо места, уз лепу музику, и за витеза кулинарства Милијана Стојанића који ће свој рецепт за недељни ручак прилагодити Олипијским играма. У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн и Александар Радовић.
 
Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару