Читај ми!

Нове медаље за Србију на јуниорском атлетском првенству

Председник Александар Вучић уручио је спортистима Србије државну заставу коју ће носити на Олимпијским играма у Паризу. Заставу ће на отварању Игара носити одбојкашица Маја Огњеновић и ватерполиста Душан Мандић. Вучић је захвалио спортистима и пожелео им срећу пред пут у главни град Француске. Навео је да ће Србија са нестрпљењем и стрепњом пратити њихов наступ и указао да нема веће части од тога да учине нешто лепо за своју земљу. Председник је рекао како очекује да ће спортисти из Париза донети двоцифрени број медаља. Маја Огњеновић је поручила да ће јој бити задовољство да носи државну заставу на церемонији отварања Олимпијских игара. Она се нада да ће бити надмашени успеси са прошлих Игара у Токију.

Из Јемена су ка Израелу поново полетеле ракете, након што су израелске снаге извеле жесток напад на јеменску луку Ходеиду на обалама Црвеног мора и гађале положаје Хута. У том нападу погинуло је најмање 6 људи, а више од 80 је повређено. Израелске снаге наводе да су у Рафи на југу Газе пронашле и уништиле минобацаче, припремљене за испаљивање.

У Украјини је Русија извела пети напад дроновима на Кијев у последње две недеље. Украјинска војска је саопштила да су ПВО системи уништили дронове пре него што су стигли до главног града. Оружане снаге Русије су за један дан обориле хеликоптер Миг и 40 дронова украјинских снага у зони специјалне операције, саопштено је у Москви. Председник Украјине Володимир Зеленски поновио је да је тој земљи потребно оружје дугог домета.

Млади српски атлетичар Алдин Ћатовић освојио је златну медаљу у
Словачкој на шампионату Европе за млађе јуниоре у трци на 3.000 метара. Њему је ово друга медаља, пошто је јуче освојио сребро на 1.500 метара. Бронзана медаља у скоку увис припала је Вуку Шолаји.

Кошаркаши Србије играће против Јапана припремни меч за Олимпијске игре у Паризу. Утакмица почиње у 20 часова. У 17 часова кошаркашице Србије састаће се са Нигеријом. Оба меча играће се у Београдској арени уз пренос на Првом програму РТС-а.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредници вести: Тина Амић и Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару