Читај ми!

И даље на снази црвени ниво безбедности

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да није било већег кршења јавног реда и мира током важења црвеног нивоа безбедности од терористичког напада - иако је било озбиљних изазова. Најавио је да ће председник Александар Вучић сутра анализирати има ли потребе да се продужи тај ниво безбедности, уведен пошто је Милош Жујовић у суботу самострелом погодио припадника Жандармерије испред Амбасаде Израела у Београду. Дачић је објаснио да је неколико дана довољно за процене, а да се истрага води у два правца. "Један се тиче самог терористичког акта, а други сагледавања стања са онима које пратимо, а класификовани су као припадници те групе вехабија и селафија и других верских екстремиста", рекао је Дачић.

Нова рунда дијалога Београда и Приштине на нивоу главних преговарача биће одржана сутра у Бриселу. Портпарол Европске уније Петер Стано каже да приоритет и агенду одређује "највећа хитност почетка примене Споразума о путу ка нормализацији односа" двеју страна. Стано је нагласио да је циљ дијалога нормализација односа и да Европска унија, као посредник, треба да помогне странама да остваре тај циљ.

Споразум о слободној трговини Србије и Кине, који је ступио на снагу, отвара нову еру у економским односима двеју земаља, оценио је председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж. Он је истакао да ће споразум омогућити српским компанијама да много боље и квалитетније послују на кинеском тржишту. У Новом Саду, на представљању Споразума привредницима, Чадеж је позвао све домаће компаније да се повежу са представништвом Привредне коморе у Шангају и почну анализу и истраживање кинеског тржишта и повезивање с пословним партнерима.

Израел је наставио са нападима на Рафу, град Газу и Западну обалу. Ка Израелу је испаљено најмање 20 ракета из области Кан Јунис, на југу палестинске области. Тел Авив је у Појас Газе вратио 55 палестинских затвореника, међу којима је и директор болнице Ел Шифа. Настављена је размена ватре између израелске војске и либанског Хезболаха.

У Украјини, у руском ракетном нападу на Дњепар, повређено је седморо људи, саопштено је у Кијеву. Руска противваздухопловна одбрана оборила је украјинске дронове изнад Брјанске и Курске области. Руске снаге тврде да су покренуле офанзиву у регионима Харкова, Запорожја, Доњецка и Херсона. Украјинци кажу да су одбијени руски напади у Доњецкој области. Кремљ је оценио да су извештаји о томе да Украјина распоређује трупе дуж границе са Белорусијом разлог за забринутост.

Скупштина Београда усвојила је буџет града за ову годину у износу преко 173 милијарди динара. За усвајање буџета гласало је 60 одборника, а 18 је било против.

У Београду је почела кампања "Вози одморан", намењена транзитним и домаћим путницима у сезони годишњих одмора ради смањења броја саобраћајних несрећа у Србији које настају услед умора. Кампања ће се спроводити до средине септембра.

Српски тенисер Душан Лајовић изгубио је у првом колу Вимблдона од Бугарина Григора Димитрова 3:0. У току је меч између Олге Даниловић и Румунке Анке Тодони. Током поподнева на терен излази и Миомир Кецмановић. Новак Ђоковић и Ласло Ђере играће сутра. Мечеве наших тенисера на Вимблдону преноси ЕР-ТЕ-ЕС.

Уредник емисије Наташа Ракетић
Уредници вести Ненад Селаковић и Марица Сердар
Продуцент Бојана Туфегџић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару