Читај ми!

Фудбалери Србије вечерас у Минхену против Данске

Фудбалери Србије играће вечерас у Минхену против Данске у трећем колу Европског првенства у Немачкој. Србија је после два кола последња на табели групе Це са једним освојеним бодом, док Данска има бод више. Селектор Драган Стојковић Пикси каже да ће екипа дати све од себе да дође до победе. Меч почиње у 21 сат уз пренос на Првом програму Радио Београда. У исто време састају се Енглеска и Словенија. Од 18 сати играће Француска и Пољска, као и Холандија и Аустрија уз пренос на Првом и Другом програму ЕР-ТЕ-ЕС-а.

Председник Александар Вучић обишао је новоизграђени Национални тренинг центар - Мултифункционалну дворану у оквиру Завода за спорт и медицину спорта Србије на Кошутњаку. Истакао је да од наших спортиста очекује да донесу са Олимпијских игара у Паризу најмање 10 медаља и поручио да ће за свако освојено злато уследити награда. Дворана, површине око 15 хиљада квадратних метара, представља најмодернији спортски објекат у држави и региону.

Председник Вучић разговарао је пре подне са европском комесарком за унутрашње послове Илвом Јохансон о сарадњи са Европском унијом, илегалним миграцијама, усклађивању визног режима и дијалогу Београда и Приштине. Поручио је да је Београд у потпуности посвећен дијалогу са Приштином. Додао је да је неопходно осигурати безбедност српског становништва и без даљег одлагања спровести све обавезе из до сада постигнутих договора. Захвалио је комесарки Јохансон на томе што је Србија од Европске уније препозната као поуздан партнер по питању миграција, док је поступање наше земље током дугогодишње мигрантске кризе оцењено као изузетно одговорно, хумано и солидарно.

Комесарка Јохансон је са министром умутрашњих послова Ивицом Дачићем потписала је Споразум о оперативним активностима које спроводи Европска агенција за граничну и обалску стражу у Србији. Према том споразуму, каже министар Дачић - полицијске снаге ФРОНТЕКСА биће распоређене, не само на границама са Бугарском и Мађарском, већ и са трећим земљама. Комесарка је изјавила да је, захваљујући раду српске полиције, видан пад броја миграната у Европској унији.

Оснивач Викиликса Џулијан Асанж - прихватио је амерички Споразум о признању кривице у замену за слободу и одмах напустио Велику Британију. Упутио се на мало пацифичко острво где га чека нагодба са америчким властима. Викиликс, реагујући на вест, саопштава да је Асанж скупо платио поштовање принципа - да друштво има право да зна истину. Аустралијске власти поручују да желе да се Асанж што пре врати у земљу.

Европска уније званично је почела приступне разговоре са Молдавијом и Украјином. За то време - настављене су борбе на украјинском фронту. Једна особа је погинула, а четири су повређене у украјинским нападима на објекте у Белгородској области, рекао је гувернер те јужноруске области која се граничи са Украјином. Москва је саопштила да ће проширивањем „црне листе" одговорити на 14-ти пакет санкција Европске уније.

У месним заједницама Пријепоље, Ђурово, Коловрат, Дренова и Црквени Тоци, Штаб за ванредне ситуације увео је ванредну ситуацију због невремена које је у недељу погодило територију те општине.

Уредник емисије Наташа Ракетић
Уредници вести Ирена Јеловац и Марица Сердар
Продуцент Бојана Туфегџић

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару