Читај ми!

Црвени метеоаларм у већем делу Србије

Данас и сутра нас очекују најтоплији дани током овог топлотног таласа, температура локално може достићи и 40 степени. У већем делу Србије на снази је црвени метеоаларм. Уколико је то могуће, избегавајте боравак напољу и излагање сунцу у најтоплијем делу дана.

Инспекција рада започела је са појачаним инспекцијским надзорима, пре свега на градилиштима. Поднета су 34 захтева за покретање прекршајног поступка.

Широм Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, грађани пријављују нестанак струје, јављају тамошњи медији. До прекида електричне енергије дошло је и у деловима Албаније. Проблем је настао услед испада на мрежи Црногорског електропреносног система након избијања пожара на једном далеководу и не зна се када ће проблем бити решен. У читавом региону данас су тропске температуре, и очекује се врхунац топлотног таласа. 

Председник Александар Вучић разговарао је телефоном са председником Француске Емануелом Макроном. Било је речи о горућим питањима у нашем региону, актуелним политичким променама у европским и глобалним оквирима и њиховом могућем утицају на Србију. Председник је нагласио важност континуитета у решавању питања од значаја за Србију, поготово у погледу Косова и Метохије и услова у којима живи српска заједница. Поновио сам да ово питање и даље треба да заузима високо место на агенди ЕУ, уз снажан дипломатски ангажман у циљу коначне реализације Бриселског споразума и формирања Заједнице српских општина, написао је Вучић на Инстаграму.

Никола Никодијевић из Социјалистичке партије Србије, поново је изабран за председника Скупштине Београда. Никодијевић је ту функцију обављао и у три претходна сазива београдског парламента, од априла 2014. године. Претходно су верификовани мандати одборника са пет листа које су прешле цензус. Коалиција око СНС-а има апсолутну већину са 64 места. Одборници листе "др Саво Манојловић - И ја сам Београд - Крени-промени" напустили су седницу након верификације и најавили су да више неће учествовати у раду због, како наводе, изборне нерегуларности другог јуна, а посебно у Нишу.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић.

Уредници вести: Владимир Михајловић и Ненад Селаковић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару