Читај ми!

Мирослав Лајчак са државним врхом у Београду о ситуацији на КиМ

Председник Александар Вучић састаће се у 18 часова са Мирославом Лајчаком, специјалним европским представником за дијалог Београда и Приштине. Лајчак у Београд долази из Приштине, где је разговарао са представницима међународне заједнице о ситуацији на терену. Лајчак се у Приштини састао са командантом Кфора генерал-мајором Озканом Улуташом. Саговорници су поновили да би свака одлука о мосту у Косовској Митровици требало да буде донета у оквиру дијалога Београда и Приштине, који се води уз посредовање Брисела, а који НАТО подржава.

Топлотни талас захватио је Србију, а први пут ове године упаљен „црвени" метео - алалрм за екстремно високе температуре. Биће на снази до недеље. Очекује се и 40 степени, а ваздух се неће превише хладити ни током вечери, због чега се у урбаним срединама очекују тропске ноћи с температурама изнад 20 степени. Данас највиша температура од 35 до 37 степени.

Председник Русије Владимир Путин и севернокорејски лидер Ким Џонг Ун потписали су у Пјонгјангу Свеобухватни споразум о стратешком партнерству две земље. Руски лидер је напоменуо да споразум подразумева пружање обостране помоћи у случају агресије на једну од земаља. Ким је нагласио да Споразум о свеобухватном стратешком партнерству између Русије и Северне Кореје је дефанзиван и мирољубив, а служи изградњи мултиполарног света". Јужна Кореја саопштила је да је дубоко забринута због Путинове посете Северној Кореји.

Брат од ујака Уроша Блажића, оптуженог за масовно убиство у селима Мало Орашје и Дубона, осуђен је на затворску казну од годину дана и шест месеци због кривичног дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозовних материја у саизвршилаштву. Његов отац, а Блажићев ујак, ослобођен је оптужбе. С обзиром на то да је реч о првостепеној пресуди, окривљени и тужилаштво имају право на жалбу Апелационом суду.

У вишем јавном тужилаштву у Зајечару, завршено је саслушање Срђана Ј. из Бора, осумњиченог за убиство двогодишње Данке Илић. Разлог поновног саслушања су додатна питања тужиоца. Други осумњичени Дејан Д. признао је убиство. Обојица се налазе у притвору, док је отац Дејана Д. који се сумњичи да је помогао сину да премести тело девојчице, недавно пуштен из притвора. Тело девојчице још није пронађено.

Ученици осмих разреда полажу малу матуру. Данас су решавали задатке из математике, а решења теста објављена су на званичном сајту Министарства просвете. Сутра је тест из изабраног предмета.

На европском фудбалском првенству од 15 часова састају се Хрватска и Албанија. У 18 је утакмица домаћина Немачке и Мађарске, док је у 21 час на програму је меч Шкотске и Швајцарске. Преноси су на Првом програму наше телевизије.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести реља Трајковић и Ненад Селаковић.

Продуцент Љубинка Добриловић.


Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије