Читај ми!

Мали матуранти почели полагање завршног испита

Председник Александар Вучић састао се са помоћником генералног секретара Уједињених нација за Европу, Централну Азију и Америку Мирославом Јенчом. Било је речи о улози Уједињених нација у очувању мира и стабилности у региону и на глобалном плану. Вучић је информисао саговорника о ситуацији на Косову и Метохији у којој једнострани потези Приштине имају за циљ константан притисак на Србе у тој покрајини. Посебно је истакао потребу за поштовањем Резолуције 1244, ангажовањем УНМИК-а у очувању мира и хитним формирањем Заједнице српских општина.

Представници београдске Радне групе за нестале, на Мердару преузимају од Приштине, у организацији Комисије за нестале, идентификоване посмртне остатке три цивила српске националности страдала у Урошевцу, Призрену и Приштини, током 1999-те године. У службеним евиденцијама Комисије за нестале као нестало се води још 567 људи у вези са сукобима на Косову и Метохији.

Руски председник Владимир Путин је у дводневној посети Пјонгјангу, први пут после 24 године. Најављено је потписивање Свеобухватног споразума о стратешком партнерству између Русије и Северне Кореје. Сједињене Америчке Државе су забринуте због све ближих односа те две земље, док је Кремљ овај догађај описао као "пријатељску државну посету". Неколико резервоара нафте је запаљено у нападу украјинских беспилотних летелица у Азову, на југу Русије, саопштиле су локалне власти.

Споразум о слободној трговини између Србије и Кине ступа на снагу првог јула и ставиће наше компаније у много бољи положај у односу на компаније из Европе и окружења, јер им омогућава повлашћени приступ тржишту са више од 1,4 милијарде становника, изјавио је министар унутрашње и спољне трговине Србије Томислав Момировић. Он је у Привредној комори Србије на представљању тог споразума  рекао да се тај документ са Кином односи на око 20 хиљада артикала и да ће  одмах без царина моћи да се извози око 60 одсто њих.

Објављена су решења теста из матерњег језика, који су јутрос полагали ученици осмих разреда у свим основним школама у Србији. Решења су доступна на званичном сајту Министарства просвете. Осмаке сутра очекује тест из математике, а у четвртак тест из изабраног предмета.

Данас су на програму последње две утакмице првог кола групне фазе. Оба меча играће се у оквиру Групе Еф. Од 18 часова састаће се Турска и Грузија, а од 21 час Португалија и Чешка. Преноси су на Првом програму наше телевизије.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Марица Сердар.

Продуцент Љубинка Добриловић.


Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару