Читај ми!

Фудбалери Србије без страха од Енглеске, данас први отворени тренинг у Немачкој

Председник Александар Вучић изјавио је да ће се стање на целом Балкану смирити када узмемо ствари у своје руке и када без мешања странаца будемо решавали своје преблеме. Председник Србије је у интервјуу за сарајевски лист Дневни аваз нагласио да је проблем у томе што нам странци никада нису дали да ми између себе разговарамо и зато што је део бошњачког руководства увек мислио да на својој страни има, како је навео, Америку и Немачку. Говорећи о резолуцији о Сребреници, Вучић је истакао да он никада није говорио о правној природи самог акта већ да га занима због чега се то питање потеже сада и да ли би такав потез могао да донесе помирење у региону. Додао је да разуме да је за Бошњаке важно да се говори о страдању њиховог народа и да ће он сваки пут погнути главу пред жртвама Сребренице.

Када амерички амбасадор у Босни и Херцеговини Мајкл Марфи чува Дејтонски споразум, исто је као када "коза чува купус" - пропаст је загарантована, написао је председник Републике Српске Милорад Додик на свом Икс налогу. Он је поручио Марфију да само тако настави и да је на добром путу да уништи и оно мало што је остало од Босне и Херцеговине. Додик је навео да саоптење Марфија поводом Свесрпског сабора и њихових тврдњи да Република Српска није држава, показује дубоко неразумијевање стварности и воље народа Републике Српске. Поновио је да Свесрпски сабор има за циљ очување права и аутономије Републике Српске, а не дестабилизацију БЕ ХА.

Снажне експлозије одјекивале су јутрос у Кијеву, а чуле су се и у Одеси, преносе украјински медији. Спутњик јавља да су Украјинци опет покушали да нападну Крим, али и да је одбијен ракетни удар на Севастопољ. Руски ПЕ-ВЕ-О оборио је дронове изнад Белгородске области. Тешке борбе воде се и у Доњецкој регији која је на удару украјинске артиљерије.

Хезболах је испалио десетине ракета на израелске војне положаје и фабрику оружја на северу Израела у знак одмазде за убиство свог вишег команданта. Израелске снаге наставиле су са нападима на Појас Газе. На удару су Рафа и Западна обала. Хамас је  саопштио да је вољан да прихвати предлог споразума о прекиду ватре који је представио амерички председник Џозеф Бајден, али тражи нови временски оквир за ослобадјање талаца и потпуно повлачење израелских трупа из Газе. Бела кућа је саопштила да разматрају одговор Хамаса. Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес, поручује да хорор у Гази мора да престане.

Републички геодетски завод проценио је вредност свих станова у Србији и омогућио приступ овим информацијама за све професионалне кориснике, док ће ускоро приступ бити бесплатно омогућен свим градјанима Србије. Сада сви могу да добију информацију о процењеној вредности својих непокретности и то путем новог еКатастра на порталу дигиталних услуга Завода. Тиме је постављен трећи од укупно четири стуба катастра за 21-ви век, наведено је у саопштењу.

Фудбалска репрезентација Србије данас ће у 17 сати и 30 минута имати први отворени тренинг. Како је најављено, на локалном стадиону биће и 2.800 навијача. Србија први меч у Ц групи игра у недељу против Енглеске у Гелзенкирхену од 21 сат.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Ирена Јеловац и Тина Амић.

Продуцент Александар Радовић.


Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије