Читај ми!

Осумњичени за убиство Данке Илић негирао извршење кривичног дела

У Вишем јавном тужилаштво у Зајечару завршено је саслушање Срђана Јанковића, осумњиченог за убиство двогодишње Данке Илић. Саслушање је трајало три сата, након чега су припадници полиције извели осумњиченог из зграде тужилаштва и одвели до полицијског возила. Осумњичени је на саслушању у потпуности негирао извршење кривичног дела, наводе из тужилашва.

Живадин Богдановић, бранилац осумњиченог је новинарима рекао да у договору са клијентом неће коментарисати данашње саслушање. Јанковић се након хапшења бранио ћутањем, док је други оптужени Дејан Драгијевић признао да су 26. марта у Бањском пољу код Бора ударили аутомобилом малу Данку, а затим њено тело ставили у гепек кола и однели на депонију. Тело девојчице још није пронађено.

Према прелиминарним резултатима, које су до сада објавиле градске изборне комисије, највише мандата у већини градова освојила је листа окупљена око Српске напредне странке. Градска изборна комисија у Нишу, где је било неизвесно ко ће до већине од 31 одборника, саопштила је да су листа окупљена око СНС-а и опозиција изједначени у броју мандата - по 30. Власт је прославила победу пошто им се придружила Руска странка. Опозиција захтева увид у комплетан бирачки материјал да би, како су изјавили, могли да провере све нерегуларности на које су указивали. Изборне комисије су дужне да у року од 96 сати од затварања бирачких места објаве Извештај о резултатима избора.

Расте притисак на Израел и Хамас да постигну договор о прекиду ватре. Сједињене Америчке Државе послале су чланицма Савета безбедности Уједињених нација, нацрт резолуције о Гази који је изнео председник Џозеф Бајден. Израелски премијер Бењамин Нетанијаху оспорио је Бајденов предлог за примирје у Гази и тврди да је он непотпун. Из Беле куће је саопштено да није ништа изостављено.

Настављају се борбе у Херсонској и Харковској области. Код Часовог Јара руске снаге уништиле су украјинску јединицу. Гађали су Дњепар - има повређених. Црноморска флота извела је удар на копнене објекте украјинске војске. Украјинске снаге гранатирале су Доњецк. Кијев тврди да су погодили руски ракетни систем С-300, унутар руске територије, оружјем које је испоручио Запад.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ирена Јеловац и Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије