Читај ми!

Масовни удар руских снага на енергетске објекте у Украјини

Руске снаге извеле су масовни удар са 100 ракета и дронова на украјинске енергетске објекте у пет области. У масовном комбинованом нападу су, међу осталим метама, погођени: складишта гаса у региону Лавова на западу и хидроелектране Кременчуг и Дњепар. У украјинском гранатирању Доњецке области, убијено је 5 цивила, троје је рањено. Пољска авијација је подигла авионе због активности руске далекометне авијације на територији Украјине. Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је да су тој земљи потребни додатни "Патриот" и други ПВО системи, као и убрзање испорука авиона Ф-16. Када од Белгије добије ловце Ф-16, Украјина неће моћи да их користи против циљева на територији Русије, саопштио је белгијски премијер Александар Де Кро.

Хамас је позитивно оценио израелски предлог, који је изнео амерички председник Џозеф Бајден, о трајном прекиду ватре у Гази. Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес позвао је све стране да прихвате шансу за мир. Израелски премијер Бењамин Нетањаху позван је да се обрати америчком Конгресу. На фронту, израелски авиони бомбардовали су камп у централном делу Појаса Газе, као и позиције Хезболаха у Либану. Од почетка рата, 7. октобра прошле године, убијено је више од 36.300 Палестинаца, саопштило је Министарство здравља у Гази.

Министарство одбране и Војска Србије расписали су конкурс за пријем кандидата у специјалне јединице Војске Србије, 72. бригаду за специјалне операције и Одред војне полиције специјалне намене "Кобре". Конкурс ће трајати до 31. јула. Општи услови за кандидате су да су држављани Србије, да су пунолетни, да нису старији од 30 година, да имају најмање средњу стручну спрему, да су психофизички и здравствено способни, да нису кривично осуђивани и кажњавани, да није у току неки кривични поступак против њих и да су безбедоносно проверени. Могу конкурисати кандидати без обзира на то да ли су служили војни рок или нису.

Јубиларна, 20. летња кампања Института за трансфузију крви и Црвеног крста под слоганом "Обојимо лето у црвену боју" почиње данас и трајаће до 31. августа. Током овог периода више од 40 градова и општина у Београду и Србији, на преко 350 акција, надметаће се за престижну титулу "Шампион солидарности". Данас, првог дана летње кампање, два трансфузиолошка аутобуса биће постављена у Београду испред Стадион шопинг центра до 17 часова и испред тржног центра Биг фешн до 15 часова. 

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару