Читај ми!

У поноћ почиње предизборна тишина

Председник Србије Александар Вучић примио је шефа спољнополитичког одбора Бундестага Михаела Рота, који са делегацијом немачког парламента борави у нашој земљи. "Веома отворен и тежак разговор са Михаелом Ротом", написао је Вучић на Инстаграму уз фотографије са састанка. Рот ће се током дана састати и са председницом Одбора Скупштине Србије за спољне послове Марином Рагуш. Вучић је у среду разговарао и са послаником Бундестага Петером Бајером о европским интеграцијама Србије и региона и о односима са Немачком.

Савет Европске уније дао је зелено светло за потписивање споразума Уније са Србијом о оперативним активностима које врши Европска агенција за граничну и обалску стражу - Фронтекс. То ће омогућити Европској унији и Србији да организују заједничке операције у којима учествују Фронтекс и српска гранична стража.

Изборна тишина уочи београдских и локалних избора у Србији почеће у поноћ и трајаће до затварања бирачких места у недељу у 20 часова. Председница Скупштине Србије расписала је изборе у 66 јединица локалне самоуправе, истог дана када се одржавају и избори за одборнике Скупштине града Београда и градске општине.

Израелска војска наводи да контролише "Филаделфијски коридор" - тампон зону између Газе и Египта, за који тврди да је био Хамасова главна рута за кријумчарење оружја. Египат демантује те оптужбе. Кинески председник Си Ђинпинг позива на прекид ватре и поручује да Кина чврсто подржава успостављање независне државе Палестине.

На украјинском фронту, руска војска ноћас је гађала инфраструктурне објекте у граду Харкову и другим деловима Харковске области. Повређено је четворо људи. Руска противваздушна одбрана оборила је неколико ракета и дронова код Крима. Амерички државни секретар Ентони Блинкен истиче да је испорука оружја Кијеву помогла стабилизовању фронта.

На Ролан Гаросу, Миомир Кецмановић предао је меч другог кола Данилу Медведеву, пошто се повредио у другом сету. Рус је добио први сет са 6:1. Душан Лајовић игра против Американца Тејлора Фрица, а Новак Ђоковић против Шпанца Роберта Карбаљеса Баене.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Реља Трајковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару