Читај ми!

Пролеће на Шанзелизеу

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић почиње одбрану титуле на Ролан Гаросу против Пјер-Иг Ербера. Дуел српског и француског тенисера у првом колу неће почети пре 20.15 часова. Подсетимо, Ђоковић је три пута освајао Ролан Гарос - 2016, 2021. и 2023. године. Поред тога, још четири пута је играо финале. Ђоковић ће играти 20. пут на Отвореном првенству Француске и бориће се за четврту титулу на турниру, односно 25. гренд слем трофеј у каријери

Српски тенисер Хамад Међедовић игра данас против Флавија Коболија из Италије меч првог кола Ролан Гароса. Хамад Међедовић је тренутно 134. играч на АТП листи и никада није играо против овог ривала, иначе 56. тенисера света. Душан Лајовић пласирао се у друго коло Ролан Гароса пошто је после велике борбе у пет сетова у првој рунди победио Руса Романа Сафијулина резултатом 3:2. Пет сетова и више од четири сата требало је  Лајовићу да савлада руског тенисера Романа Сафијулина и избори пласман у другу рунду Ролан Гароса.Наредни ривал биће му бољи из дуела Американца Тејлора Фрица и Аргентинца Федерика Корије. Миомир Кецмановић успешно је стартовао на Ролан Гаросу, пошто је савладао Бразилца Тијага Монтеира резултатом 3:1. У другој рунди очекује га Рус Данил Медведев.

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси објавио је коначан списак од 26 играча за ЕП у Немачкој, чије је отварање 14. јуна. У односу на претходна репрезентативна окупљања, међу "орловима" у Немачкој неће бити Немање Радоњића и Страхиње Ераковића. Српски фудбалер Лука Илић потписао је четворогодишњи уговор са Црвеном звездом, саопштио је београдски клуб. У саопштењу се наводи да Звезда већ ради на реконструкцији тима за наредну сезону.Лука Илић (23) је поникао у Црвеној звезди, а потом је од 2017. до 2022. године био члан Манчестер ситија.

Фудбалски клуб Земун враћа се у Прву лигу Србије, освојио је прво место у Српској лиги-група Београд, као и Куп Србије на територији главног града, па разговарамо са тренером екипе из Горњег града Миланом Куљићем. 

Женска одбојкашка репрезентација Србије игра вечерас против Пољске прву утакмицу друге такмичарске недеље шестог издања Лиге нација. Меч у Арлингтону почиње у 23 часа по средњоевропском времену.

Бележимо и активности Олимпијског комитета Србије, као и остале вести из домаћег и међународног спорта. Емисију припрема Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 


 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару