Нема лажи на Лагатору

Два ривала, два велика клуба богате традиције и искрене жеље с обе стране да присвоје пехар намењен победнику финалне утакмице Купа Србије за ову сезону. На терену- нема лажи, нема преваре, тамо се види ко је бољи, а навијачи и једног и другог клуба сигурно неће штедесети ни грла ни дланове у подршци својим љубимцима из Београда и Новог Сада. Надамо се да ће у квалитетној фудбалској представи уживати и житељи Лознице која од недавно има прелеп стадион, као и претходни зове се Лагатор и заиста је репрезентативано спортско здање. Црвена звезда ће се борити за четврти узастопни трофеј у Купу Србије и укупно седми откако је Србија самостална држава. У случају тријумфа, Војводина би дошла до трећег пехара намењеног освајачу Купа Србије

Црвено-бели из Београда и Новог Сада одиграли су укупно чак 212 међусобних дуела, а тим из престонице је био бољи на 122 утакмице. На 50 је било нерешено, док је екипа из "српске Атине" победила 40 пута. Улог у финалу Купа Србије је велики, јер ће Звезда играти за такозвану дуплу круну - четврту заредом. Војводина ће пак тражити прилику да преко трофеја дође до пласмана у плеј-оф Лиге Европе. Утакмица у Лозници почиње у 20 часова и 15 минута.

Кадетска фудбалска репрезентација Србије победила је Украјину са 1:0 у првом мечу групе А на Европском првенству за играче до 17 година које се одржава на Кипру. Стрелац јединог гола на утакмци која се играла у Паралимнију био је фудбалер Партизана Душан Макевић у другом минуту меча ефектним голом са ивице шеснаестерца. Репрезентације Србије следећу утакмицу игра у четвртак у 19.30 часова у Ларнаки са селекцијом Кипра, која је на старту убедљиво поражена од Чешке резултатом 5:0

Стигли су и комплетни подаци о излазности на Кросу РТС-а, трћало је укупно 435.900 малишана свих узраста. У петак се одржава градско финале Спортских игара младих у Београду. Веслачка дубл скул посада у саставу Мартин Мачковић и Николај Пименов обезбедила је визу за Олимпијске игре у Паризу. Мачковић и Пименов су на Олимпијској квалификационој регати у Луцерну освојили друго место и тако довели српски тим до укупно 85 чланова. Српски тенисер Новак Ђоковић имаће за ривала Немца Јаника Ханфмана у другом колу АТП турнира у Женеви. Ђоковић је био слободан у првом колу, док је Ханфман на старту турнира у Женеви победио Британца Ендија Марија 7:5, 6:2. Хамад Међедовић пласирао се данас у друго коло квалификација за Ролан Гарос и у наредном колу играће против земљака Филипа Крајиновића. Ролан Гарос се игра од 26. маја до 9. јуна.

О овим и другим дешавањима из међународног спорта можете пратити током поподнева на програму Радио Београда 1, у получасовној емисији коју припрема наша Спортска редакција. У непосредној реализацији учествују Милош Јовић, Катарина Епштајн и Бранислав Јерковић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару