Читај ми!

Вучић: Поводом Резолуције о Сребреници, супротставићемо се светским силама снажније него што мисле

Председник Александар Вучић изјавио је за ЕР-ТЕ-ЕС да ће светске силе лобирати за резолуцију о Сребреници, а да ће се Србија супротставити снажније него што мисле. У вези са гласањем у Парламентарној скупштини Савета Европе о захтеву самопроглашеног Косова за пријем у ту организацију, Вучић каже да се то представља као нормалан след, али се заборавља да Приштина није учинила ништа поводом обавезе да формира Заједницу српских општина. Истиче да се не може рећи да су пријатељи они који комадају територију и то називају цивилизацијском вредношћу и пријатељским односом према Србији. Председник је оценио да је данашње отварање директне авио-линије између Београда и Мостара прилика за развој партнерских и економских односа Србије и Босне и Херцеговине. Верује да ће нова влада бити формирана за 10 до 15 дана.  

Уложена је жалба на јучерашњу одлуку суда у Приштини да се Срећку Софронијевићу из Звечана одреди притвор до 30 дана, изјавио је његов адвокат Небојша Влајић. Такозвана косовска полиција ухапсила је Софронијевића у суботу на административном прелазу Брњак. Адвокат је истакао да су неутемељене оптужбе да је Софронијевић  - како је навео јавни тужилац - две и по године био у бекству.

Израел је наставио са операцијама у Појасу Газе. У експлозији током оперативних активности на граници са Либаном, повређена су четири израелска војника. Хезболах је преузео одговорност за експлозију. Израел поручује да ће одговорити на напад Ирана, али - када и како му буде одговарало. Председник Ирана Ебрахим Раиси рекао је да је операција била одговор на агресивне акције Израела.

Наставља се потрага за телом двогодишње Данке Илић из Бора. Полиција и Жандармерија претражују терен од села Злот ка селу Сумраковац, на којем је неколико депонија и резервоара са водом. Поводом извештавања појединих медија о случају убијене девојчице, заштитник грађана Зоран Пашалић рекао је за ЕР-ТЕ-ЕС да се жртва секундарно виктимизује, као и њена породица. Подсећа да је више пута апеловао да се тако не извештава, али да није било резултата.

На Институту за онкологију и радиологију пуштен је у рад нови уређај за ортоволтажну радиотерапију, намењен зрачењу површинских малигних тумора. На новом уређају данас је почела терапија за првог пацијента.

У четвртфиналу регионалне кошаркашке АБА лиге, Црвена звезда ће играти против екипе Студентског центра. Утакмица у Београдској арени почиње у 18 часова. У 20 часова, у Хали Ранко Жеравица састају се Мега и Цедевита Олимпија. Четврфинална серија игра се на две победе.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Марица Сердар.

Продуцент Бојана Туфегџић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво