Читај ми!

Иран испалио 300 пројектила на Израел

Иран је током ноћи лансирао више од 300 дронова и пројектила ка Израелу у знак одмазде за напад на ирански конзулат у Дамаску. Тел Авив наводи да је 99 одсто пресретнуто и да је причињена минимална штета. Техеран процењује да је погођена бар половина циљева. За иранске власти акција је завршена, док израелски државни врх поручује да ће размотрити адекватан одговор.

Поводом ноћашњег иранског напада пројектилима на Израел заседаће Савет безбедности Уједињених нација. Хитну седницу затражио је Израел како би се Иран осудио за "тешка кршења међународног права", а Исламска револуционарна гарда Ирана прогласила за терористичку организацију.

Светски лидери су различито реаговали на напад Ирана на Израел. Земље Европе и Сјединјене Америчке Државе су га оштро осудиле, док су Кина и Русија изразиле забринутост. Поводом напада заказана је седница Групе 7 најразвијенијих земаља света.

Наша земља се налази у сред геополитичког вртлога, ни крива ни дужна, притиснута снажније него икада пре, изјавио је председник Александар Вучић и нагласио да ће се држава у наредним данима и недељама свим политичким средствима борити да сачува образ и углед. Председник је на свечаности поводом Дана Одреда војне полиције специјалне намене Кобре, у касарни "Васа Чарапић" поручио да снажимо војску и улажемо у заштиту суверенита како бисмо одвратили оне који би желели уништење Србије. Вучић је команданту Кобри Дарку Ђошићу предао војну заставу специјалне намене.

Вучић је после свечаности изјавио да је написао писма свим чланицама Савета Европе. У 14 персонализованих писама европским лидерима, тражио је да још једном размотре одлуку Парламентарне скупштине те организације и да на Комитету министара одлука о такозваном Косову буде другачија. Нагласио је да је написао и писмо за председника Генералне Скупштине Уједињених Нација о резолуцији о Сребреници. Србија ће се борити до последњег секунда, поновио је Вучић, и истакао да ће се, ако се изгласа резолуција о Сребреници, наша земља истог дана кандидовати за несталну чланицу Савета Безбедности и победити две НАТО земље из источне Европе које су се кандидовале.

 

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво