Читај ми!

Министраство одбране: Набавка борбених авиона “Рафал” није одрицање од војне неутралности

Приштинске власти ни после 11 година од потписивања Бриселског споразума нису формирале Заједницу српских општина, изјавио је шеф дипломатије Ивица Дачић и истакао да  самопроглашено Косово, уместо да трпи притиске међународне заједнице због одбијања да испуни обавезе, бива награђивано. Дачић је после састанка с председавајућим ОЕБС-а и министром спољних и европских послова и трговине Малте Ијаном Боргом рекао да због одсуства притиска међународне заједнице - Приштина не осећа потребу да испуњава међународне обавезе.

Министарство одбране и Војска Србије поздравили су вест о набавци 12 нових вишенаменских борбених авиона типа „Рафал" од компаније „Дасо". Реч је, кажу,  о једној од најсавременијих летелица тог типа чији ће улазак у наоружање Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране обезбедити дугорочну заштиту ваздушног простора Србије и допринети свеукупној безбедности наше земље и грађана.

У Београду је одржан 11-ти састанак Мешовите међувладине комисије за трговину и економску сарадњу Кине и Србије. Министар трговине Томислав Момировић рекао је за ЕР-ТЕ-ЕС да ниједна држава у региону и Европи нема ниво сарадње и поверења какав је између Србије и Кине, као и да је Кина после Немачке најважнији економски партнер Србије. Циљ јде да се увећа трговинска размена између две земље, навео је Момировић.

Србија је ускладила своје прописе са прописима Европске уније који се тичу рестриктивних мера против Исламске државе и Ал Каиде, као и против особа, група, предузећа и ентитета који су са њима повезани, наводи се у саопштењу шефа европске дипломатије Ђузепа Бореља. Како се додаје, поред Србије, то су учиниле и остале земље кандидати за чланство у Унији - Северна Македонија, Црна Гора, Албанија, Украјина, Молдавија и Босна и Херцеговина.

У Борском округу, седми дан од хапшења осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић наставља се потрага за телом девојчице. Претражују се село Злот и околина куће једног од осумњичених за убиство.

Израелска војска саопштава да се њене трупе и даље боре против оперативаца Хамаса у коридору централне Газе. Наводи се да је пешадија остала једино на тој локацији. Амерички председник Џозеф Бајден каже да је политика израелског премијера Бењамина Нетањахуа у Гази - погрешна. Командант мировне мисије Уједињених нација у Либану Аролдо Лазаро изјавио је да опасност од ескалације на либанско-израелској граници расте и да представља реалну претњу.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Тина Амић.

Продуцент Александар Радовић.


Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво