Читај ми!

Председник Вучић у дводневној посети Паризу

Председник Александар Вучић борави у дводневној посети Француској на позив председника Емануела Макрона. Он је захвалио на дочеку у Паризу и традиционалном пријатељству према Србији, и поручио да ће Француска у Србији увек имати поузданог партнера и пријатеља. Председник се састао с представницима француских компанија „Дасо" и ЕДФ. Потписан је Меморандум о разумевању - о успостављању оквира за дугорочни дијалог у области енергетске транзиције и нискоугљеничне технологије. У изјави за медије председник Вучић је најавио потписивање још споразума који ће бити значајни за наше грађане. Претходно је, у Палати инвалида положио венац на спомен-плочу "Верност за верност", посвећену српским војницима. Испред Јелисејске палате, уз најавише државне почасти, у 20 часова председнику Вучићу биће приређен свечани дочек. Предвиђено је да се двојица председника обрате на конференцији за медије у Јелисејској палати, а потом ће уследити свечана вечера.

Европски комесар за суседство и проширење Оливер Вархељи позвао је на наставак приступних преговора Европске уније са Србијом и отварање Кластера 3 о конкуренцији и инклузивном расту. Поручио је да Брисел, кроз План раста за Западни Балкан, жели да промовише примену свих договора постигнутих у оквиру дијалога Београда и Приштине. Током форума "Европска унија се сусреће с Балканом" у Софији, Вархељи је рекао како је од виталног интереса да што пре дође до проширења Уније.

Наставља се интензиван рад на проналажењу тела двогодишње Данке Илић. Тренутно се претражују подручје Злотске реке, Лазарева пећина и Лазарев кањон, изјавио је за Телевизију Пинк државни секретар у Министарству унутрашњих послова Жељко Бркић. Он је навео да је терен тежак и неприступачан.

Министарство за ванредне ситуације Русије саопштило је да би у наредном периоду у Оренбуршкој области, коју су погодиле велике поплаве, могло да буде поплављено још 6.000 кућа. На тој територији живи 20.000 људи. До поплава је дошло после пуцања бране на реци Урал у Орску. Претходно је Министарство саопштило да је више од 10.000 стамбених зграда поплављено, а 6.000 људи евакуисано.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Ирена Јеловац и Марица Сердар.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво