Читај ми!

Преминуо један осумњичени за убиство двогодишње девојчице

Наставља се потрага за телом Данке Илић. Проверава се више локација у борском крају. Више десетина припадника Министарства унутрашњих послова, Горске службе спасавања уз коришћење најсавременије опреме, тренутно претражује Лазареву пећину, Лазарев кањон и целокупно подручје дуж Злотске реке која се налази око три километра од села Злот, у ком живи осумњичени Д.Д. Двојици осумњичених за убиство двогодишње девојчице одређен је притвор до 30 дана. На терет им се ставља кривично дело - тешко убиство у саизвршилаштву. Тужилаштво је саопштило да је Д. Д. признао злочин, док се Ј. С. бранио ћутањем. Ухапшени су отац и брат једног од осумњичених због сумње да су помогли да се тело премести на за сада непознату локацију. Грађани Бора и Бањског поља доносе цвеће и пале свеће.

Д. Д-у је у раним јутарњим сатима позлило и упркос правовременом реаговању полицијских службеника и лекара Дома здравља у Бору који су покушали реанимацију он је у 3,10 часова преминуо, а од стране лекара мртвозорника констатована је природна смрт. О догађају је одмах обавештено Више јавно тужилаштво у Зајечару које је наложило обдукцију на Институту за судску медицину у Београду.

Председник Александар Вучић путује у Париз где га сутра очекује састанак са француским председником Емануелом Макроном. Разговараће о стратешким правцима за унапређење сарадње са том земљом. Током посете, како је најављено, Вучић ће имати и одвојене састанке са председником Сената Француске Жераром Ларшеом и министром одбране Себастијеном Лекорнуом. Присуствоваће и састанку са представницима француског пословног удружења Покрет француских предузетника и представницима француских компанија заинтересованих за улагање у Србију.

Шест месеци је од почетка борби у Појасу Газе. Убијено је више од 30 хиљада Палестинаца, од којих више од 13 хиљада деце. Израелска војска повукла је своје копнене трупе из јужног дела Појаса Газе, осим једне бригаде, каже портпарол војске. У Египту би требало да се одрже нови преговори Хамаса и Израела о прекиду ватре. Хамас шаље делегацију, док ће израелска влада о томе одлучити током дана.

Настављају се сукоби у Украјини. Руска војска је извела балистички напад на Одесу, који је изазвао разарања и жртве. Москва тврди да њене трупе напредују на Аведејевском и Купјанском правцу. Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Олександр Сирски је рекао да град Часов Јар остаје под украјинском контролом, иако га руске снаге нападају "и дан и ноћ".

Под слоганом "Моје здравље, моје право", обележава се Светски дан здравља. У 170 здравствених установа у земљи до 16 часова грађани могу да обаве превентивне кардиолошке прегледе и лабораторијске анализе крви.

Рукометашице Србије у Зрењанину играју одлучујућу утакмицу у квалификацијама за Европско првенство против селекције Турске. Директан пренос је од 18 сати на Другом програму наше телевизије.

Уредник и водтељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Ирена Јеловац и Марица Сердар

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво