Читај ми!

Наставља се потрага за Данкиним телом

Настављена је потрага за телом двогодишње Данке Илић. У селу Злот, испред куће једног од осумњичених за убиство налази се цистерна за исушивање септичке јаме. Осумњиченима за убиство двогодишње Данке Илић је, после саслушања, одређен притвор до 30 дана, саопштило је Више јавно тужилаштво у Зајечару. Двојица 50-годишњих мушкараца из села Лука и Злот терете се за тешко убиство у саизвршилаштву. Они су осумњичени да су аутомобилом ударили девојчицу, а потом се договорили да тело детета баце. Како се наводи у саопштењу, један од њих признао је дело, док се други бранио ћутањем. Притвор им је одређен због опасности од бекства, могућности да утичу на сведоке и да униште или уклоне трагове извршења кривичног дела, као и због узнемирења јавности. Ухапшени су и отац и брат једног од осумњичених због сумње да су му помогли да тело девојчице премести са депоније у околини Бањског Поља на за сада непознату локацију на територији града Бора. Њима је одређено задржавање до 48 сати.

Израел је наставио нападе на Појас Газе. Преговори о примирју и ослобађању талаца биће настављени овог викенда у Каиру. Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес затражио је објашњење од Израела за 196 убијених хуманитарних радника у Гази од почетка сукоба. Од неухрањености и дехидрације у Гази је до 1-ог априла умрло 28-оро деце, саопштила је канцеларија У-ЕН-а за координацију хуманитарних послова. Израел и Сједињене Америчке Државе најављују да Иран спрема одмазду за напад на конзулат у Дамаску.

У Украјини је, у руском нападу дроновима на Харков, погинуло 6 људи, а 10 је рањено. Украјински председник Володимир Зеленски рекао је да руска војска и даље напада град и регион, и да је оштећена цивилна инфраструктура. Украјинска војска саопштава да је предграђе Доњецка, Часив Јар, и даље под њеном контролом. Украјинци су гранатирали Курску област у Русији. Оборено је 10 украјинских ракета изнад Белгородске области. Кијев тврди да је дигнут у ваздух руски нафтовод у Азову.

Поводом Дана сећања на почетак Другог светског рата у Југославији и годишњице бомбардовања Београда и других већих градова 6-ог априла 1941-ве године, положени су венци у Алеји страдалих на Новом гробљу у Београду, и код Споменика пилотима браниоцима Београда. У бомбардовању је уништено више стотина зграда, међу којима и зграда Народне библиотеке Србије, у којој се налазило око 300.000 књига, укључујући средњовековне рукописе и друга дела од непроцењиве вредности за српску културу.

Вечерас ће у Београдском драмском позоришту бити премијерно изведена представа „Крај света у три чина" у режији Селме Спахић. Реч је о омнибус-представи насталој по три потпуно различита текста, добијена на регионалном анонимном конкурсу.

Представа „Свет могућности", чији је аутор и редитељ Харис Пашовић, биће премијерно изведена вечерас у Српском народном позоришту у Новом Саду. Представа говори о животу деце и људи са аутизмом и церебралном парализом, о животима чланова њихових породица, као и о институцијама које су део њихових живота и свакодневице, о изазовима са којима се сусрећу.

Српски тенисер Душан Лајовић изгубио је у првом колу квалификација за
Мастерс у Монте Карлу од Француза Александра Милера са 2:0, по сетовима
6:2, 6:3.

Уредник и водитељ:Мирослав Војводић.

Уредници вести: Тина Амић и Ненад Селаковић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво