Читај ми!

Настављена потрага за телом Данке Илић

Потрага за телом двогодишње девојчице Данке Илић, која је убијена пре 11 дана, настављена је и данас. Полиција је ухапсила два 50-годишња мушкарца из Бора, осумњичена за убиство. Они су аутомобилом ударили девојчицу, а потом се договорили да тело детета баце. Ухапшени су признали злочин и навели да је тело девојчице на депонији. Полиција има сазнања да је један од осумњичених преместио тело на другу локацију. За телом девојчице трага се у местима из којих су осумњичени, као и на депонији на старом Бањском путу. Претражен је и салаш деде једног од осумњичених.

У Влади Србије данас се формира тим који ће се борити против пријема Приштине у Савет Европе, изјавио је за РТС шеф дипломатије Ивица Дачић. Он је рекао да ће тај тим водити он заједно са директором Канцеларије за Косово и Метохију Петром Петковићем.

На Косову и Метохији почиње попис становништва, у оквиру кога ће се прикупљати подаци о броју становника, социјалним и друштвеним условима живота. Српска листа саопштава да српски народ неће учествовати на предстојећем, како наводе, лажном попису на Косову и Метохију.

Мађарски премијер Виктор Орбан борави у посети Републици Српској. Након што му је уручен Орден Републике Српске на огрлици, Орбан је поручио да су Срби Европи потребни и да без њиховог укључивања нема здраве Европске уније ни безбедности и стабилности. Навео је да ситуација у Унији није најбоља, али да је то оквир у којем српски и мађарски народ могу најбоље да напредују.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Тина Амић

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво