Читај ми!

Ухапшене две особе осумњичене за убиство мале Данке Илић

Двогодишња Данка Илић је убијена. После 10 дана потраге, ухапшене су две особе: педестогодишњи С. Ј. и Д. Д, обојица из Бора. Тужилаштво у Зајечару саопштава да им је одређено задржавање због сумње да су починили кривично дело - тешко убиство у саизвршилаштву. Наставља се прикупљање доказе за вођење кривичног поступка. Осумњичени су у потпуности признали извршење дела, а у току је претрага терена у потрази за телом. Код Бањског Поља је Владимир Глишић. Двогодишња девојчица Данка Илић је нестала 23-ег марта у Бањском Пољу код Бора. За њом су претходних десет дана трагали припадници полиције Србије, региона и Аустрије. За 15 часова заказано је обраћање министра унутрашњих послова Братислава Гашића.

Још једна рунда дијалога Београда и Приштине на којој је тема била укидање динара, завршена је без конкретног договора. Како је после разговора у Бриселу рекао директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, Београд је показао да је спреман за компромис, али друга страна не жели било какав договор. Петковић је додао да се нови разговори Београда и Приштине очекују за десетак дана.

Високи представник у Босни и Херцеговини Кристијан Шмит најавио је да ће данас у Београду разговарати са председником Александром Вучићем. Шмит је оценио да Србија има важну улогу као суседна земља БЕ и ХА и да би требало заједнички радити на даљем развоју и европском путу Босне и Херцеговине.

Србија осуђује напад на дипломатско-конзуларно представништво Ирана у Дамаску и жали због људских жртава, саопштило је Министарство спољних послова. Ресорно министарство је изразило велику забринутост због могућности даље ескалације сукоба у региону и позвало све укључене стране на уздржаност, првенствено у циљу избегавања даљих цивилних жртава. Подсећамо, 1-ог априла убијено је 15 особа у израелском ваздушном нападу на ирански конзулат у Сирији. Председник Ирана Ебрахим Раиси поручио је да тај напад неће остати без одговора.

Израелска војска спроводи операције у свим деловима Појаса Газе. Највеће борбе су на југу око Кан Јуниса. Најспорније питање у преговорима о примирју у Гази је повратак расељених у све делове енклаве, саопштио је Катар. Брод који је превозио 240 тона прехрамбених производа у Газу вратио се на Кипар након што је у израелским ваздушним нападима убијено седморо хуманитарних радника из Светске централне кухиње.

У Харкову је у нападу руских дронова погинуло и рањено више особа. Москва је саопштила како планира да до краја године формира две комбиноване армије и 30 формација - 14 дивизија и 16 бригада. Украјински шеф дипломатије Дмитро Кулеба затражио је од НАТО-а да Кијеву пребаци све системе "патриот" који су доступни у свету. Мађарска не намерава да учествује у НАТО координацији војних снабдевања Украјини, поручује шеф дипломатије Петер Сијарто.

Уредник емисије: Наташа Ракетић.
Уредници вести. Владимир Михајловић и Ирена Јеловац.
Продуцент: Срђан Манојловић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво