Читај ми!

Осми дан потраге за Данком Илић

Наставља се потрага за двогодишњом Данком Илић, која је нестала пре седам дана у Бањском Пољу код Бора. Правци деловања истраге се шире, а патроле полиције су и данас испред куће где је дете нестало. Интерпол је расписао међународну потерницу, а у истрагу су се укључиле аустријска и све остале полиције региона, изјавила је за РТС мајор полиције Бојана Отовић Пјановић, која је додала да се све информације проверавају.

У израелском нападу убијено је седам хуманитарних радника из Светске централне кухиње који су испоручивали храну у Појасу Газе. Та организација обуставила је рад у енклави. Израелска војска упутила је саучешће због трагичне смрти запослених. Израелске снаге напустиле су болницу Шифа после две недеље опсаде. У болницу је ушао тим Светске здравствене организације. Траже да Израелци не гађају болнице. Иранска и сиријска влада осудиле су израелске нападе на ирански конзулат у Дамаску. Председник Ирана Ебрахим Раиси поручује да то неће проћи без одговора Техерана. После напада у Дамаску, у Техерану су одржани масовни протести и паљене су израелске заставе.

На украјинском фронту борбе не јењавају. Москва тврди да њене снаге напредују на авдејевском и купјанском правцу и да су заузеле путеве који воде ка Часовом Јару. Украјински дронови напали су објекте у Татарстану, шест особа је повређено. Кијев тврди да су у том нападу уништили производни погон у којем се склапају дронови. Служба безбедности Руске Федерације открила је експлозив у увезеној серији православних икона и црквеног прибора.

У основној школи у граду Ванти код Хелсинкија један ученик је подлегао повредама задобијеним у јутрошњој пуцњави. Осумњичени за напад је дванаестогодишњак који је у притвору. Убијени ученик, као и двоје рањених, такође су дванаестогодишњаци.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ирена Јеловац и Марица Сердар

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво