Читај ми!

И у Србији и у Аустрији потрага за несталом девојчицом

Наставља се потрага за двогодишњом Данком Илић, која је у уторак нестала у Бањском пољу код Бора. Багер раскопава дивљу депонију на старом бањском путу, а полиција обезбеђује прилаз. После појављивања снимка из Беча на ком се можда налази нестала Данка, конкретних података из Беча још нема. Представник бечке полиције Маркос Витрих каже да се ради о текућој истрази и да они о томе не могу давати детаље. Амбасадор Србије у Бечу Марко Благојевић похвалио је сарадњу са аустријском полицијом и додао да су две полиције у сталном контакту.

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак потврдио је да ће се у четвртак, 4-ог априла, наставити разговори у Бриселу у оквиру дијалога поводом одлуке такозване Централне банке Косова о укидању динара. „Надам се да ћемо у четвртак успети да премостимо преосталу разлику", навео је Лајчак у поруци на Фејсбуку. Оценио је да је претходни састанак главних преговарача Београда и Приштине Петра Петковића и Бесника Бисљимија, 25-ог марта, био конструктиван.

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић одредила је паузу у раду Колегијума, на којем учествују шефови посланичких група у парламенту. Разговара се о примени даљих препорука Канцеларије за демократске институције и људска права. Наставак је заказан за 15 часова и 30 минута. Пред почетак колегијума, опозициони посланици коалиција „Србија против насиља" и „НАДА" председници Скупштине предали су захтеве за побољшање изборних услова.

Израелске снаге настављају нападе у централном и јужном делу Појаса Газе. Израелска полиција ухапсила је сестру вође Хамаса Исмаила Ханијеа. Потврђено је да се израелске снаге после две недеље повлаче из болнице Шифа у Гази. Шеф израелске обавештајне службе Мосад - Давид Барнеа известио је израелског премијера Бењамина Нетањахуа да је договор о таоцима могућ само уз компромис о повратку палестинских цивила на север Газе. Израелске одбрамбене снаге спремне су за почетак операције у Рафи и евакуацију цивила, каже Нетањаху.

У основним школама у Србији почиње тестирање деце за упис у први разред. Помоћница директора Канцеларије за информационе технологије и е-Управу, Биљана Марић, каже да је до сада електронским путем, преко портала е-Управе, пристигло више од 18 и по хиљада захтева. Заказивање термина је могуће до краја маја.

У клубу РТС-а, у згради Радио Београда, почели су Дани Чкаље. Током 3 дана, посетиоци могу да се подсете на филмски, радијски и драмски опус мајстора комедије Миодрага Петровића Чкаље који је рођен пре тачно 100 година. Улаз је бесплатан.

Кошаркаши Црвене звезде од 18 часова дочекују Студентски центар у 25-ом колу АБА лиге.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредници вести: Ирена Јеловац и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво