Читај ми!

Председник Вучић обишао јединице РВ и ПВО

Председник Србије Александар Вучић обишао је јединице Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране на аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници. Том приликом је нагласио да би следећи пут када се појави непозната летелица, као што је био јуче случај код Ваљева, требало дејствовати одговарајућим средствима како би се оборила и утврдило чија је.

"Оно јуче је био балон или велики шпијунски дрон? Брзо је напустио простор. Следећи пут по томе ће ПВО дејствовати и срушити, па да утврдимо чије је", рекао је Вучић.

Најавио је да ће са председником Француске Емануелом Макроном, током предстојеће посете Паризу, разговарати о набавци борбених авиона "рафал". Као војно неутрална земља морамо, истиче председник, да будемо јачи, да бисмо ту неутралност могли да сачувамо.

Хришћани широм света који време рачунају по Грегоријанском календару прослављају највећи хришћански празник - ускрснуће Исуса Христа. Празник који симболизује победу живота над смрћу, славе католици, протестанти, англиканци, као и неке православне и бројне мање цркве. Папа Фрања је током традиционалног ускршњег бдења у Базилици Светог Петра у Ватикану позвао хришћане да сачувају веру чак и када су оптерећени тугом, страхом или другим недаћама.

Израелске снаге су саопштиле да су настављене борбе против Хамаса у централном и јужном делу Појаса Газе. Како се наводи, током ноћи у рацијама широм Западне обале, ухапшено је најмање десет Палестинаца. Израелски напади забележени су у граду Наблусу и избегличком кампу Балата, као и на више локација око града Џенина.

Руске снаге су други пут у последњих недељу дана извеле масовне ракетне ударе на циљеве широм Украјине. На удару је био и енергетски систем, који је знатно оштећен. Руски ПВО оборио је дронове изнад Белгорода, а срушене су и беспилотне летелице у јарославској области. Украјинци су гранатирали и Доњецк и Горловку. Руски председник Владимир Путин потписао је декрет о пролећној регрутацији која обухвата 150 хиљада грађана.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ирена Јеловац и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво