Читај ми!

Председник Вучић у 17 часова саопштава име мандатара

Председник Александар Вучић најавио је да ће име мандатара за састав нове владе саопштити у 17 часова. Он је на Инстаграму навео да о томе разговара са председником Српске напредне странке Милошем Вучевићем и потпредседником СНС-а Синишом Малим. Нови кабинет у Немањиној, требало би да буде формиран у наредним недељама. Рок за формирање је 90 дана од конституисања Скупштине Србије.

Потрага за двогодишњом Данком Илић, која је нестала у уторак у Бањском Пољу код Бора и даље траје. Хеликоптери МУП-а ће данас, по налогу ресорног министра, надлетати и осматрати ширу област око рејона где је нестала девојчица. Разматра се и претрага Борског језера. Урађена је реконструкција кретања мајке и ћерке.

Палестински Црвени полумесец саопштио је да је током испоруке помоћи у граду Гази пет људи погинуло, а десетине су рањене у израелској ватри и стампеду који је уследио. У израелском нападу на југу Либана погођено је возило које је превозило техничку опрему за Уједињене нације при чему је рањено неколико посматрача.

Русија је ноћас поново гађала енергетску инфраструктуру Украјине у јужним и југоисточним регионима земље. Према подацима украјинског ваздухопловства, оборено је девет од 12 руских дронова изнад Херсонске, Одеске, Дњепропетровске и Полтавске области. Руска противваздушна одбрана оборила је јутрос две украјинске беспилотне летелице изнад Белгородске области.Данас је Велика субота, уочи Ускрса који сутра славе католици, протестанти, англиканци и бројне мање цркве. Бденије у Катедрали Узнесења Блажене Девице Марије у Београду је од 20 часова. Председник Александар Вучић честитао је Ускрс београдском надбискупу Ладиславу Немету и свим хришћанским верницима који празник славе по Грегоријанском календару.

Уредник и водитељ. Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Тина Амић

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара