Читај ми!

Појачано присуство војне полиције у већим градовима

У Србији је појачано присуство патрола војне полиције на трговима, у парковима и улицама већих градова, тржним центрима, на железничким станицама, Београдском сајму и другим прометним местима, саопштило је Министарство одбране. Наводи се да је реч о мерама опреза и превентивним радњама за повећање безбедности које су усвојене на седници Савета за националну безбедност, одржаној у суботу.


Патријарх Порфирије је на научном скупу "Косово и Метохија - историја и културно наслеђе" позвао Албанце на дијалог јер, како је истакао, на Космету има места за све. На скупу на Богословском факултету у Београду, патријарх је поручио да су различити видови историјског ревизионизма заменили места жртвама и злочинцима. Према његовим речима, сведоци смо и потпуно фиктивних, имагинарних конструкција - када је реч о српским светињама.

На друштвеним мрежама појавиле су се умрлице с именом и фотографијом председника Србије Александра Вучића. Председница парламента Ана Брнабић захтева од надлежних органа да раде свој посао у складу са законом. Наводи да је то за сваку иоле нормалну особу дубоко узнемирујуће и представља јасну и недвосмислену претњу по живот председника Србије.

Басмански суд Москве примио је захтев истраге да се одреди притвор још једном, осмом оптуженом за учествовање у терористичком нападу у концертној дворани Крокус сити у близини Москве, преноси Интерфакс. До сада је одређен притвор седморици оптужених. Према последњим подацима, убијено је 139 особа, а 180 је повређено. Секретар Савета за безбедност Русије Николај Патрушев тврди да Украјина стоји иза напада.

Настављени су израелски напади широм Појаса Газе. Од почетка сукоба, 7-ог октобра, убијено је више од 32.400 Палестинаца, саопштило је Министарство здравља у Гази. Јеменски Хути тврде да су напали четири брода у Аденском заливу

Гувернер Мериленда прогласио је ванредно стање после рушења моста у америчком Балтимору. У воду је пало више возила која су се затекла на мосту када је брод ударио у носећи стуб. У току је спасилачка акција.

Високи суд у Лондону одлучио је да оснивач Викиликса Џулијан Асанж може да уложи жалбу на одлуку о изручењу Сједињеним Америчким Државама. Наредно саслушање заказано је за мај.

Певачица Александра Слађана Милошевић преминула је у 69-ој години. Сматрана је авангардном уметницом, иконом новог таласа осамдесетих година 20. века у Југославији. Наступила је на избору за југословенског представника на Песми Евровизије 1981-ве године и заузела осмо место с композицијом „Рецепт за љубав". Слађана Милошевић је почела да руши табуе када је снимила песму под називом "Секси дама", која је била забрањена на бројним радијским и телевизијским програмима. Датум и време сахране биће накнадно објављени.

Уредник емисије Наташа Ракетић
Уредници вести Реља Трајковић и Ненад Селаковић
Продуцент Љубинка Добриловић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара