Читај ми!

Увећава се број жртава терористичког напада у Москви

У терористичком нападу у концертној дворани Крокус у Москви, према последњим информацијама, убијено је најмање 115 људи, а око 145 је рањено. Губернатор Московске области Андреј Воробјов изјавио је да ће се број жртава значајно повећати. До сада је приведено 11 осумњичених, укључујући четворицу терориста који су директно учествовали у нападу, саопштила је Служба безбедности Русије. Наводи се да су, после напада, терористи имали намеру да пређу границу Русије и Украјине и да су имали контакте на украјинској страни. Осумњичени су ухапшени недалеко од украјинске границе. Претходно је Исламска држава преузела одговорност за напад, али још нема потврде њихових навода. Руски председник Владимир Путин изјавио је да ће сутра у Русији бити Дан националне жалости због жртава терористичког напада.

Нема непосредних сазнања да Србији прети терористички акт, изјавио је шеф дипломатије Ивица Дачић после седнице Савета за националну безбедност, заказане поводом јучерашњег терористичког напада у Москви. Дачић је рекао да је безбедносна ситуација стабилна и да ће све безбедносне агенције предузети превентивне радње за очување мира. Председник Александар Вучић на Инстаграму је поручио да ће наша земља бити сачувана у веома сложеним геополитичким околностима и да ће подељени задаци бити извршени.

Прва саветница Амбасаде Србије у Русији Снежана Павловић изјавила је да Амбасада активно прати шта се дешава после велике трагедије у Москви и да за сада нема информација да међу рањенима и погинулима има држављана Србије. Руска амбасада у Београду замолила је грађане да из безбедносних разлога не пале свеће испред зграде амбасаде.

Председница Европске комсије Урсула фон дер Лајен најоштрије је осудила терористички напад у Москви. Она је поручила да су њене мисли са жртвама напада и њиховим породицама. Шеф европске дипломатије Ђузеп Борељ рекао је да међународна заједница мора чврсто да се уједини против тероризма. Он је најоштрије осудио, како је навео, гнусни напад, почињен у Москви и оценио да је тероризам поново циљао невине људе. И НАТО је осудио терористички напад у Москви.

У Украјини су у руском нападу "шахедима" оштећени енергетски објекти у Дњепропетровској области, Запорожју и Никопољу. Најтежа ситуација са снабдевањем енергијом и даље је у Харковској области, саопштила је енергетска компанија "Укренерго". Због безбедносне ситуације, деца се принудно евакуишу из три насеља у Сумској области. Две особе су погинуле, а пет је повређено у украјинском удару дроновима на пограничну Белгородску област. У нападу Украјинаца на руску Самарску област запалила се рафинерија нафте „Кујбишев".

У најновијим изреалским ударима на централни и јужни део Појаса Газе убијене су и рањене десетине људи, већином жена и деце, јавили су палестински медији. У израелским рацијама на Западној обали ухапшено је 15 људи. Америчка војска извела је у самоодбрани нове ударе на складишта оружја Хута у Јемену. Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес стигао је у Египат. У плану је да посети гранично подручје са Газом и поново апелује на прекид ватре.

Ученици осмог разреда други дан су полагали пробни завршни испит за упис у средње школе. Данас су решавали тестове из српског, односно матерњег језика, и из изабраног предмета. Јуче су полагали тест из математике. Око 67.000 осмака полагало је пробни завршни испит за упис у средње школе.

Пријатељски меч између фудбалера Црвене звезде и руског Зенита играће се на стадиону Рајко Митић, упркос терористичком нападу у Москви, уз појачане мере безбедности. Утакмица ће почети у 19 часова минутом ћутања за страдале у Москви.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести> Ненад Селаковић и Марица Сердар

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару