Читај ми!

Ана Брнабић за РТС после избора за председницу Скупштине

Председница Народне скупштине Ана Брнабић рекла је, коментаришући њен избор за председницу парламента, да је добро да се ротирају људи и да нико није предодређен за неку функцију, као и да Србија тако иде напред. Власт и Александар Вучић понудили су опозицији руку, али та рука је остала да виси у ваздуху, каже Брнабићева за РТС.

Брнабићева је истакла да се прихватила посла који је важан и да ће покушати да пружи све од себе да парламент буде отворенији за јавност, те да унапреди сарадњу са другим парламентима.

Када је реч о консензусу у парламенту о Косову и Метохији, Брнабићева каже да би она највише на свету волела да је тако нешто могуће.

"Нажалост, мислим да то није могуће, а најприродније би било да око КиМ имамо национални консензус", истиче Брнабићева.

Председница Скупштине је навела да ће расписати изборе у Београду за 2. јун и да ће то учинити до 3. априла, када је крајњи рок.

У свету се мења поглед на НАТО агресију, а Србија се тих догађаја присећа са тугом и поштовањем према борцима и заштитницима отаџбине, изјавио је министар одбране Милош Вучевић. Он је на отварању Међународне конференције "Од агресије до новог праведног поретка", која се одржава поводом обележавања 25. годишњице од почетка НАТО агресије, рекао да је све више људи у свету који слободно размишљају о ономе што се нама десило. Истакао је да је тада страдала суверена држава и међународно право.

Оптужбе Аљбина Куртија о наводном кретању снага Војске Србије у близини административне линије са Косовом и Метохијом, наставак су кампање дезинформација усмерених против Војске Србије и снага безбедности, у циљу подизања тензија, изјавио је начелник Комисије за примену Војно-техничког споразума пуковник Зоран Јовановић. Нагласио је да припадници српске војске извршавају редовне задатке на обезбеђењу административне линије, у складу са свим потписаним споразумима и у сарадњи са Кфором.

 Ноћашњи напад руских снага на енергетски систем Украјине био је највећи до сада, а карактерише га то што су коришћена комбинована средства - крстареће и балистичке ракете, као и дронови типа шахед, изјавили су украјински званичници. Напади су изведени у различитим регионима Украјине на термо и хидроелектране, као и на главне трафостанице којима управља Укренерго.

 Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Марица Сердар

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару