Читај ми!

Дијалог у Бриселу о ЗСО и одлуци Приштине да укине динар

У Бриселу је у току састанак делегације Београда, коју предводи директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, и делегације Европске уније, коју предводи специјални изасланик за дијалог Мирослав Лајчак. Претходно, Лајчак се састао с главним преговарачем Приштине Бесником Бисљимијем. За сада није познато да ли ће бити тројног састанка. Главне теме су ситуација на Косову и Метохији, формирање Заједнице српских општина и одлука Приштине о забрани употребе динара у јужној покрајини.

На конститутивној седници Скупштине Србије и даље траје расправа о избору председника парламента. Владајућа коалиција за ту функцију предложила је досадашњу премијерку и потпредседницу Српске напредне странке Ану Брнабић. Опозиција најављује да неће гласати за њен избор. Током данашње расправе било је добацивања, међусобних увреда и кошкања испред говорнице председавајућег. У салу је ушло и обезбеђење. Расправа је настављена уз буку.

У ваздушним ударима израелске војске на Рафу, централни део Појаса Газе и избеглички камп Ел Нусеират, убијено је 93-оје Палестинаца, а 142-је их је рањено. Палестинско Министарство спољних послова саопштило је да је Израел започео ненајављену агресију на Рафу, како би избегао међународне реакције. Египат је убедио Хамас да не напусти преговоре о примирју, који се одржавају у Дохи.

Украјинска и руска војска наставиле су рат дроновима. Већина је оборена или уништена. У руском гранатирању Херсона погинуле су три особе. Руске трупе бомбардовале су и Харковску област. Око 9.000 деце биће евакуисано из Белгорода због украјинског гранатирања, најавиле су регионалне власти. Русија тврди да је у нападима на тај погранични регион 16 цивила убијено, а 98 рањено. Европска комисија најављује да ће увести царину на пољопривредне производе Русије и Белорусије, као одговор на протесте пољопривредника широм Европске уније.

Апелациони суд у Београду потврдио је оптужницу против Уроша Блажића за убиство 9 људи у селима Дубона и Мало Орашје. Он се терети за тешко убиство, недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, отмицу и неовлашћено коришћење туђег возила. Оптужницом су обухваћени и његов отац, ујак и брат од ујака. Очекује се да Виши суд у Смедереву ускоро закаже почетак суђења.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Тина Амић.

Продуцент Љубинка Добриловић.



Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару