Читај ми!

Разговори Вучић – Зедер, следи сусрет са Лајчаком

Председник Александар Вучић је на конференцији за медије после састанка са председником владе Баварске Маркусом Зедером истакао да баварске компаније у Србији запошљавају 25.000 људи. Додао је да је предложио седам важних ствари за сарадњу. Између осталог, да Баварска помогне Србији посредством сарадње са Техничким универитетом у Михнеху. Зедер је поручио да се у Баварској залажу да Србија приступи Европској унији и додао како би била штета за обе стране када Србија не би ишла тим путем. Он је истакао да "свако мора да уради свој домаћи задатак", али је битно да Унија не буде заједница у којој сви морају да говоре и мисле исто, већ да свако своје знање може да унесе у европску породицу, како би Европа постала стабилнија. Председник Србије уручио је председнику Владе Баварске - Орден Републике Србије на ленти.

У посету Београду током поподнева стиже и специјални европски представник за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак. Састанак са председником Србије предвиђен је у 18 часова. У међувремену, из Брисела је потврђено да ће састанак главних преговарача Београда и Приштине бити одржан у уторак, 19-ог марта.

Амерички изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар изјавио је за Радио Слободна Европа да није успео да убеди премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да одговори на забринутост Запада у вези са забраном употреба динара на Косову и Метохији. Приштинска влада раније је саопштила да је Курти, у разговору са Ескобаром, рекао да је та уредба централне банке "одлука независне и професионалне институције", и понудио "сарадњу" у брзом решавању свих проблема који спадају у надлежност владе.

У руском ракетном нападу на Одесу најмање осам особа је погинуло, а 20 је повређено, изјавили су локални званичници. У нападу је погођена цивилна инфраструктура и избио је пожар. Русија је последњих недеља појачала нападе на Одесу, украјинску црноморску луку. Са друге стране, портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да је Украјина интензивирала нападе на руске регионе како би покушала да дестабилизује ситуацију током председничких избора у Русији. Избори широм Русије трају до недеље.

Израел је наставио нападе на Појас Газе. Више од 20 људи је погинуло, а 150 рањено у нападу на Палестинце који су чекали хуманитарну помоћ у граду Гази. Брод који је с Кипра превозио скоро 200 тона хране за Газу стигао је до обала те палестинске области.

Од 15 часова до наредног петка у исто време, литар евродизела ће на пумпама коштати 199 динара, а литар безоловног бензина 185. Дизел је јефтинији три динара, док је цена бензина непромењена.

У дербију четвртфинала фудбалске Лиге шампиона играће најтрофејнији европски клуб Реал и бранилац титуле првака Европе Манчестер Сити, одређено је жребом у Ниону. Преостали парови су Арсенал - Бајерн Минхен, Атлетико Мадрид - Борусија Дортмунд и Пари Сен Жермен - Барселона.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Марица Сердар и Реља Трајковић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару