Читај ми!

Владајућа коалиција данас о локалним изборима, скупштини и влади

Председник Александар Вучић заказао је за 18 часова састанак са лидерима странака владајуће коалиције. Теме ће бити организовање локалних избора, функционисање Народне скупштине и будуће извршне власти. На састанак ће, како се очекује, доћи лидери коалиције Социјалистичка партија Србије - Јединствена Србија, Ивица Дачић и Драган Марковић, лидер Социјал-демократске партије Србије Расим Љајић, Милан Кркобабић из ПУПС-а, председник "Здраве Србије" Милан Стаматовић и оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин. Локални избори требало би да се одрже у више од 40 градова и општина, укључујући и београдске. Вучић је рекао како је време да се заокружи изборни процес.

Током посете селу Памбуковица, председник је најавио радове на путу до Уба, у дужини од 12 километара, који би требало да буду готови до Ђурђевдана. Указао је да треба да се уради и пут ка Коцељеви, од Памбуковице до пута Ваљево - Шабац, где би радови требало да почну за месец и по дана. Сусрету са мештанима Памбуковице присуствовали су и председник Републике Српске Милорад Додик, и министри у Влади Србије.

Израелска војска не престаје са операцијама у Појасу Газе. Израелска обавештајна агенција Мосад оптужује Хамас да није заинтересован за прекид ватре. Хамас то негира и најављује наставак преговора о примирју. Амерички војни брод плови ка Блиском истоку са опремом за изградњу привремене луке на обали Газе. Са Кипра креће брод са храном за Палестинце. Египатски председник Абдел Фатах ел Сиси изјавио је да ће за обнову разореног Појаса Газе бити потребно најмање 90 милијарди долара. Од почетка сукоба, 7-ог октобра, страдало је више од 31-не хиљаде Палестинаца, саопштило је министарство здравља у Гази, које је под контролом Хамаса. У ваздушним ударима израелске војске на јужни Либан, убијена су тројица припадника Хезболаха.

Настављени су сукоби у Украјини. У руском нападу на Мирноград, на истоку Украјине, рањено је најмање 11 цивила, саопштено је у Кијеву. Војска Русије наводи да је напредовала у Доњецкој области, и да су одбијене контраофанзиве у Харковском региону. Украјинска војска гранатирала је Курску област у Русији. Москва тврди да је избио пожар у складишту горива и да је погинула једна жена. Украјинске власти најављују да би предлог закона о мобилизацији осуђеника следеће недеље могао да буде изгласан у Врховној ради.

Са заласком сунца, за муслимане почиње месец Рамазана, док је први дан поста понедељак. Председник Врховног сабора Исламске заједнице Србије Мухамед Јусуфспахић изјавио је да Рамазан треба искористити као раздобље у животу за започињање нове странице. Јусуфспахић је на конференцији за медије рекао да је Рамазан свети месец поста, молитве, милости и праштања. Подсетио је да пост подразумева суздржавање од пића, хране и других телесних задовољстава, од изласка до заласка сунца.

Наредне ноћи одржаће се 96-та додела Оскара, традиционално у Долби театру у Холивуду. Програм ће четврти пут водити Џими Кимел. Највише номинација - 11 - има филм Кристофера Нолана "Опенхајмер". Пренос је од поноћи на Првом програму ЕР-ТЕ-ЕС-а.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Тина Амић.

Продуцент Александар Радовић.


 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару