Читај ми!

Брнабићева са Мицотакисом: Добри односи две земље

Премијерка Ана Брнабић се - другог дана Конгреса Европске народне партије у Букурешту - састала с премијером Грчке Киријакосом Мицотакисом. Брнабићева и Мицотакис су још једном потврдили добре односе двеју земаља, а разговарали су и о будућој сарадњи у више области. У изјави за медије, она је истакла да се припрема за нову функцију у српском парламенту. Поручила је да ће градити још јаче односе с европским парламентарцима. Брнабићева је такође нагласила да Србија није изолована и да је захваљујући председнику Александру Вучићу изградила међународни кредибилитет и да се на њу рачуна као на поузданог партнера.

Словачка не види ниједан разлог да призна независност Косова, изјавио је премијер Роберт Фицо и додао да ће та држава и убудуће бити у групи неколицине земаља које о овом питању имају исто мишљење. Он је за Танјуг рекао да се Словачка држи принципа да мале земље које немају наоружање и не решавају своје проблеме војним путем - могу само да се ослањају на међународно право. Коментаришући условљавање Србије да договор из Брисела и Охрида постане део преговарачког оквира, Фицо је поручио да се у Европску унију данас позивају земље које политички нису спремне, док се земље које показују високу меру спремности - политички одбијају.

Представљена је "Сива књига", публикација која садржи најзначајније препоруке привреде, јединица локалне самоуправе и организација цивилног друштва за унапређење пословања у Србији. Државне институције прихватиле су Сиву књигу као један од кључних докумената у процесу креирања јавних политика и спровођења реформи. Ново издање доноси 19 нових препорука и осамдесет једну ажурирану и унапређену препоруку за уклањање административних препрека пословању у Србији у 2024. години.

У Појасу Газе најјачи удари израелских снага су на Кан Јунис и Рафу. Израелска војска тврди да су убијени команданти ракетне јединице Хамаса, а ухапшено је 250 припадника те организације и Исламског џихада. Пет месеци од почетка рата све је више гладних, па се хуманитарна помоћ мора удвостручити да би се задовољиле основне потребне становништва, саопштио је Светски програм за храну.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Реља Трајковић и Ненад Селаковић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару