Читај ми!

Ана Брнабић у Будимпешти

На локал српског власника у Ранилугу код Косовске Каменице бачена је експлозивна направа, а од силине детонације причињена је материјална штета. Локал није био у употреби. Власник је случај пријавио полицији. Покренута је истрага о изазивању опште опасности. Сумња се да је реч о ручној бомби.

Власти у Приштини и даље не дозвољавају дистрибуцију динара на Косово и Метохију. Око 200 запослених - међу којима су и радници јавних
комуналних предузећа "Водовод" и "Стандард" - нису успели да подигну своје плате у експозитурама Поште и Банке Поштанска штедионица. Оцењују да је њихова ситуација незавидна, јер им власти у Приштини својим одлукама - како наводе - отежавају свакодневни живот. У српским срединама јужно од Косовске Митровице данима нема динара ни на банкоматима ни на шалтерима Поште.

Посланик Европског парламента Матјаж Немец именован је за известиоца Европског парламента за укидање виза Србима који живе на Косову и Метохији. Немец је на друштвеној мрежи ИКС навео да су они једини на Западном Балкану којима је потребна виза за путовање у Европску унију. Додао је како се нада брзом укидању виза за Србе с Космета.

Премијерка Ана Брнабић имала је срдачан сусрет с председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен уочи почетка Конгреса Европске народне партије у Букурешту. Конгрес окупља 2.000 делегата из више од 40 земаља. Премијерка Брнабић ће се вечерас састати с председником Румуније Клаусом Јоханисом, а током трајања Конгреса на маргинама ће имати више састанака.

Бивша гувернерка Јужне Каролине Ники Хејли данас ће обуставити кампању за председничку номинацију Републиканске странке, јавља "Волстрит џурнал", позивајући се на неименоване изворе. Наводи се да ће ту одлуку саопштити у кратком обраћању новинарима у Чарлстону, у Јужној Каролини.

Израелска војска наставља офанзиву. Саопштили су да је уништен највећи Хамасов тунел икада откривен у Појасу Газе, који је са севера енклаве водио у Израел. Сједињене Америчке Државе су проследиле нови, измењени нацрт резолуције Савета безбедности Уједињених нација у којем се позива на хитан привремени прекид ватре у Гази и ослобађање свих талаца, преноси Си-Ен-Ен.

Снажна експлозија чула се у Одеси, где је - према непотврђеним медијским извештајима - планиран састанак украјинског председника Володимира Зеленског и грчког премијера Киријакоса Мицотакиса, преноси Анса позивајући се на информације више украјинских извора. На фронту у Украјини, на снази је ваздушна узбуна у неколико региона. Град Суми је гађан дроновима. Украјинска беспилотна летелица погодила је складиште горива у Курској области Русије.

У Галерији Радио-телевизије Србије вечерас се отвара међународна изложба „Пунолетство древне технике -18 година мозаика малог формата". Биће представљено више од 70 мозаика малог формата уметника из Србије и Европе.

У реванш утакмицама осмине финала Лиге шампиона вечерас од 21 час играће Манчестер Сити и Копенхаген, и Реал Мадрид и Лајпциг. Међу осам најбољих тимова Лиге шампиона пласирали су се Бајерн и Пари Сен Жермен.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредници вести: Ирена Јеловац и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару