Читај ми!

У Председништву наставак консултација о кандидату за мандатара

Председник Александар Вучић наставио је консултације о кандидату за председника Владе Србије разговором с представницима листе "Србија не сме да стане". Претходно су на Андрићевом венцу били представници листе "Ивица Дачић - премијер Србије". По завршетку разговора, лидер СПС-а Ивица Дачић је рекао да настављају сарадњу са СНС-ом и да ће у наредним недељама уследити конституисање свих органа, како је предвиђено Уставом.

Премијерка Ана Брнабић присуствоваће састанку Радне групе за унапређење изборних услова, који почиње за сат времена. Она је рекла да је за предстојеће београдске изборе потребан шири фронт јер је ово, како је истакла, тренутак у коме се одлучује да ли ће Србија остати суверена и самостална држава. Поновила је да ће се Влада потрудити да испуни препоруке ОДИР-а, о условима за одржавање избора.

Председник Привременог органа града Београда Александар Шапић изјавио је да би нови београдски избори могли бити расписани у наредних седам-осам дана, након што се изабере председник Скупштине Србије, који треба да распише изборе.

Синиша Љепојевић из покрета "Ми - глас из народа" изјавио је да ће тај покрет ићи на београдске изборе и да је за сада њихов став да не улазе ни у какве коалиције, предизборне и постизборне. Љепојевић се нада да ће ови избори искристалисати политичку сцену и да би после њих било реално очекивати да се формира власт у Београду.

Гувернерка Народне банке Јоргованка Табаковић изјавила је, на отварању 31-ог Копаоник бизнис форума, да се ради на томе да Србија добије инвестициони рејтинг, како би у нашу земљу пристигло још више инвестиција. Централна банка је проценила, каже, да је међугодишња инфлација у фебруару успорила на 5 и по одсто. Табаковићева је поручила да нико нашем народу на Косову и Метохију не може да ускрати право на сопствену валуту.

Министар финансија Синиша Мали најавио је, на Копаоник бизнис форуму, да ће Србија уложити додатних 17 милијарди евра у капиталне инвестиције до 2027. године. Поручио је да је сасвим реално да до краја 2027. достигнемо просечну плату од 1.400 евра. Казао је и да је у току набавка два нова широкотрупна авиона за Ер Србију, од којих ће један стићи у јулу, а други у септембру. Рекао је да ће бити отворене линије за Гуангџоу и Шангај, а да се разматра увођење лета за Мајами.

Другог дана разговора о примирју у Појасу Газе који се воде у Каиру, посредници у преговорима и делегација Хамаса постигли су "значајан напредак" ка обустави непријатељстава, јавила је египатска државна телевизија. Израел није послао свој преговарачки тим у Каиро. Израелска офанзива се наставља. У најновијим нападима на Рафу и Кан Јунис погинуло је и рањено неколико десетина људи, тврде палестински извори.

Кремљ је саопштио да тонски снимци припадника немачке армије показују да су немачке оружане снаге разматрале планове о нападима на територију Русије. Портпарол Кремља Дмитриј Песков упозорава да се мора сазнати да ли Бундесвер то ради на сопствену иницијативу или је то део политике немачке владе. Из Берлина су поручили да испитују снимак, наводи Ројтерс.

Уредник емисије Наташа Ракетић.
Уредници вести Ирена Јеловац и Марица Сердар.
Продуцент Љубинка Добриловић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару