Читај ми!

Конститутивна седница Скупшине Града Београда одложена за недељу

Председник Србије Александар Вучић завршио је консултације о кандидату за председника Владе са представницима изборне листе "Ми-глас народа, професор доктор Бранимир Несторовић". На разговоре је стигао посланик листе "Ми - глас из народа" Александар Павић са сарадницима. Павић је новинарима након консултација рекао да је састанак протекао формално, да они немају већину и да остају на позицијама пре избора. После избора 17-ог децембра, цензус је прешло укупно 10 изборних листа. Председник Вучић обратиће се нацији сутра, 2-ог марта, у 10 сати. Радио Београд ће на Првом програму преносити обраћање председника.

Конститутивна седница Скупштине Града Београда поново је одложена - овога пута за 3. март када у подне истиче законски рок да се формира градска власт. Да ће до одлагања доћи, уочи седнице је најавио председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић - уз образложење да ће листа "Београд не сме да стане" до недеље заузети коначан став. Одборници коалиције "Србија против насиља" позвали су напредњаке и социјалисте да признају пораз, док је носилац листе "Ми глас из народа" Бранимир Несторовић рекао да он и његови сарадници неће променити став о учешћу у градској власти ни до 3-ег марта. Седница Председништва Српске напредне странке биће одржана сутра у подне. У саопштењу се наводи да ће седница бити затворена за јавност, као и да су по њеном завршетку предвиђене изјаве за медије.

Централна изборна комисија у Приштини завршила је верификацију потписа прикупљених за петицију за смену албанских градоначелника на северу Косова и Метохије. Према писању Кохе, ускоро се очекује гласање за смену градоначелника.

Испред филијале Банке Поштанска штедионица у Косовској Митровици и данас су се окупили пензионери како би сазнали нешто више о могућностима подизања пензија, јер неки нису подигли примања из претходног месеца. Они су још једном позвали међународну заједницу да заустави одлуку Приштине.

У најновијем нападу израелске војске у централној Гази погинуло је најмање четворо цивила - само дан након што је у смртоносном инциденту у северном делу Газе настрадало више од 110 људи, а рањено најмање 700. Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес каже да убиство тих људи који су чекали хуманитарну помоћ захтева ефикасну и независну истрагу. Сједињене Америчке Државе су блокирале саопштење Савета безбедности у којем би израелске снаге биле окривљене за убиство.

Настављени су сукоби у Украјини. Руске трупе повећавају интензитет артиљеријског гранатирања у правцу Авдејевке, саопштили су украјински званичници. Наводе да украјинска војска наставља да спроводи одбрамбене операције и на неким местима враћа изгубљене позиције. Председник Русије Владимир Путин изјавио је да Москва не планира слање нуклеарног оружја у свемир.

Ковчег са телом руског опозиционог лидера Алексеја Наваљног стигао је на московско Борисовско гробље. Очекује се почетак верске службе, а потом и сахрана. Претходно се више од 1.000 људи окупило код цркве Иконе Богородице, у московском округу Марино, где је Наваљни некада живео. Приметно је појачано присуство полиције.

Данас је званично успостављено јединствено тржиште рада Србије, Албаније и Северне Македоније, изјавио је министар финансија Синиша Мали. Најавио је да ће електронске услуге за пријаву радника овом тржишту грађанима постати доступне током следеће недеље, као и да ће портали е-управе ових трију земаља бити повезани. Мали је оценио да ће успостављање јединственог тржишта рада допринети даљем економском напретку и већим инвестицијама у наш регион, побољшању квалитета живота грађана земаља потписница, као и повезивању људи у региону.

Уредник емисије Наташа Ракетић.
Уредници вести Ирена Јеловац и Ненад Селаковић.
Продуцент Александар Радовић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару