Читај ми!

Самит о Плану раста за Западни Балкан

У Тирани се одржава Регионални самит о Плану раста за Западни Балкан и економском приближавању. План раста предвиђа финансијску подршку од шест милијарди евра, где би свака влада западнобалканске шесторке, на сваких шест месеци, до 2027. године добијала одређену суму новца, зависно од реформи које је спровела у том периоду. Европски комесар за суседство и проширење Оливер Вархељи навео је да је План раста за Западни Балкан "изузетна прилика" јер се тиме, каже, отварају одређене области јединственог тржишта.

Председник Србије Александар Вучић, који је представљао Србију, рекао је да је данашњи дан био веома важан за Србију и за све на Западном Балкану. Каже да је било речи о успостављању регионалног тржишта и приближавању ономе што се зове јединствено европско тржиште. "То ће значити за пословне везе са Европом, али и за људе који ће да имају јефтинију робу, да живе неупоредиво лакше и да имају много користи од тога," рекао је Вучић. Како је додао, договорено је да се направи додатна контрола, како би у Подгорици за месец и по дана, уочи новог самита о Плану раста за Западни Балкана, могло да се говори о томе шта је урађено.

У Појасу Газе настављени су напади израелске војске, најјачи су на централни и јужни део енклаве. Палестинско министарство здравља саопштава да је у израелским ударима убијено 70 људи и рањено 280, док су чекали на камионе помоћи у граду Гази. Повећава се и број умрле деце од неухрањености. Сједињене Америчке Државе и Канада разматрају доставу помоћи авионима.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је пред Федералном скупштином да Русија није започела сукоб у Украјини, али ће учинити све да искорени нацизам и заштити суверенитет грађана. Тврдње да ће Русија напасти Европу - назвао је бесмислицама.

У другом полуфиналу Песме за Евровизију, вечерас наступа 14 такмичара, а најбољих осам бориће се прекосутра, 2. марта, у великом финалу. Најбоља песма по гласовима публике и стручног жирија представљаће Србију на Песми Евровизије у Малмеу. Друго полуфинале можете пратите на Првом програму наше телевизије од 21 час.

Уредник и водитељ Слободан Петровић

Уредници вести Владимир Михајловић и Ненад Селаковић.


Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару