Читај ми!

Почеле консултације о мандатару за састав нове владе

Почеле су консултације о мандатару за састав нове владе. Председник Александар Вучић примио је представнике изборних листа "Политичка борба Албанаца се наставља" Шаипа Камберија и "Руска странка" Слободана Николића. Камбери је после састанка изјавио да је та листа представила сва питања битна за Албанце. Како је навео, реч је, између осталог, и о реализацији плана од 7 тачака од ког зависи интеграција, економски развој и успостављање боље комуникације Албанаца са властима у Београду. Слободан Николић је изјавио да су подржали став да се не уводе санкције Русији, као и о очувању територијалног интегритета Србије.

Председник Кине Си Ђинпинг ове године ће посетити Србију, изјавио је председник Александар Вучић, који је у Вили мир приредио свечаност поводом обележавања лунарне Нове године. Вучић је примио амбасадора Ли Минга и његове сараднике и изразио уверење да ће Кина у овој години са истом снагом, мудрошћу и иновативношћу наставити путем општег напретка. Амбасадор Ли Минг рекао је да две пријатељске земље треба да уложе још више снаге у промовисање сарадње и да челично пријатељство подигну на још виши ниво.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је у Лондону, на "Инвестиционом самиту за Западни Балкан Европске банке за обнову и развој", да Србија ствара све боље пословно окружење за улагања страних инвеститора. Поручила је да је наша земља право место за инвестирање у биотехнологију и вештачку интелигенцију. Истакла је да Србија има стручну радну снагу и да више него икада улаже у образовање и путну инфраструктуру.

Састанак у оквиру нове рунде дијалога Београда и Приштине биће одржан сутра у Бриселу, а обе стране су потврдиле учешће, изјавила је портпаролка у спољнополитичкој служби Европске уније Набила Масрали. Она је рекла да ће централна тема бити недавна забрана употребе динара такозване Централне банке Косова. Београд представља директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, док делегација из Приштине још није објавила име представника.

Израелска војска представила је ратном кабинету план за евакуацију палестинских цивила из Рафе. Војна офанзива на тај јужни палестински град могла би да буде "донекле одложена" уколико се постигне договор о вишенедељном прекиду ватре између Израела и Хамаса, рекао је премијер Бењамин Нетањаху. Палестински премијер Мохамед Штајех поднео је оставку.

У Институту "Торлак" положен је камен темељац за изградњу новог дијагностичко-истраживачког објекта са лабораторијом трећег нивоа биолошке безбедности. То ће бити прва таква лабораторија у Србији. Министарка здравља Даница Грујичић навела је да ће нова лабораторија пружити одговор на све изазове у борби против болести и епидемија.

Уредник емисије Наташа Ракетић.
Уредници вести Реља Трајковић и Марица Сердар.
Продуцент Љубинка Добриловић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару