Породична прича

На данашњи дан 06. марта 1945. године у Њујорку упокојила се српска сликарка Милена Павловић Барили која је писала поезију на неколико светских језика. То је повод да данашњу Породичну причу, у сусрет Међународном дану жена посветимо ЖЕНАМА, МАЈКАМА И МИЛЕНИ ПАВЛОВИЋ БАРИЛИ.

„House of mati“ или „Кућа мати“ је модни бренд настао као омаж српској мајци која је на својим плећима поносно изнела све недаће прошлих времена. Настао је тако што су се Миа Ћалић која је по образовању архитекта из Фоче, а живи у Торонту и Александра Трифуновић, правник из Гуче која живи у Београду среле у Бечу и тада се одважиле да започну предузетнички подвиг креирајући уникатне комаде одеће којима ће сведочити српску културну, историјску и верску баштину. И једна и друга су мајке.

Како су се одлучиле да покрену „Кућу мати“, ко је „Мати“, шта је најтеже у предузетништву, ко се у њему боље сналази – мушкарци или жене, казује нам наша данашња гошћа Александра Трифуновић, правник, предузетник и мајка. Причаће нам и о породичном узгоју тартуфа.

О мајкама казују нам и деца.

А Милена Павловић Барили осликава нам својим породичним портретима данашњу Породичну причу.

Слушамо се у среду од 13:05 на таласима Радио Београда 1.

Аутор емисије – Слађана Бушић

Фамилиологија Фамилиологија

Autor:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара