Читај ми!

Због недостатка кворума, одложена конститутивна седница Скупштине Београда

Конститутивна седница Скупштине града Београда одложена је за 1. март. Иако је пре 10 часова било најављено да ће најстарији одборник Тома Фила председавати седници, он је саопштио да се због недостатка кворума све одлаже за 1. март. У сали није било посланика листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане", Социјалистичке партије Србије и листе "Ми - Глас из народа". Из опозиције наводе да је реч о великој победи, док је премијерка Ана Брнабић оценила да је одлагањем седнице - опозиција протраћила време народа. Рок за конституисање градског парламента истиче 3. марта.

Кина ће наставити да чврсто подржава Србију у очувању њеног суверенитета, безбедности и територијалног интегритета, изјавио је шеф кинеске диломатије Ванг Ји. Додао је да је Кина вољна да ојача постојећу сарадњу са Србијом и да кинеско-српске односе подигне на нови ниво. Агенција Синхуа подсећа да је Ванг разговарао с председником Србије Александром Вучићем на Минхенској безбедносној конференцији.

Немачка чини све како би дошло до напретка у дијалогу Београда и Приштине, подржава Охридски споразум и жели да обе стране почну да га примењују, изјавио је специјални изасланик Немачке за Западни Балкан Мануел Зарацин. Он је за Дојче веле на албанском језику рекао да будућност читавог региона треба да буде Европска унија, и да то некад мора да стоји изнад унутрашње политике.

Израел је први пут саопштио када би могао да нападне град Рафу на југу Појаса Газе. Ратни кабинет упозорава да ће офанзива почети 10. марта - ако Хамас до тада не ослободи све преостале таоце. Пред Међународним судом правде у Хагу почиње недеља рочишта о правним последицама израелске окупације палестинских територија.

Портпаролка преминулог руског опозиционара Алексеја Наваљног Кира Јармиш навела је да мајци Наваљног и његовим адвокатима јутрос није дозвољено да уђу у мртвачницу. Супруга Наваљног Јулија састаће се данас у Бриселу с министрима спољних послова Европске уније. Високи представник Ђузеп Борељ најавио је да ће земље чланице предложити санкције одговорнима за смрт Алексеја Наваљног.

У Нишу је положен камен темељац за изградњу друге зграде Научно-технолошког парка. У њу ће бити уложено 25 милиона евра. Зграде два технолошка парка - које ће бити повезане на површини од 30 хиљада квадрата - моћи ће да приме 80 компанија. Тренутно у Научно-технолошком парку ради 40 компанија и 500 запослених, а за три и по године постојања реализовано је 200 нових производа и утростручен је извоз. Изградњу финансирају Влада Србије и Европска банка за обнову и развој, а рок за завршетак је крај наредне године.

Уредник емисије Наташа Ракетић
Уредници вести Владимир Михајловић и Марица Сердар
Продуцент Бојана Туфегџић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару