Читај ми!

Председник Вучић на безбедносној конференцији у Минхену

У Минхену је почела тродневна безбедносна конференција на којој ће се расправљати о највећим актуелним безбедносним изазовима у свету. На панелима ће учествовати лидери педесетак земаља, међу којима је и председник Србије Александар Вучић. У Минхену се састао с министром спољних послова Уједињеног Краљевства Дејвидом Камероном са ким је разменио мишљења о свим акутелним изазовима спољне и безбедносне политике, као и о ситуацији у региону Западног Балкана. Председник је разговарао и са европским комесаром за буџетска питања Јоханесом Ханом, о агенди раста Уније за Западни Балкан, као плану који је намењен економском расту региона, убрзању реформи и улагању које у знатној мери може да допринесе процесу проширења и чланству Србије у Европској унији. Вучић ће током посете Минхену имати низ билатералних сусрета са државним званичницима, као и са представницима међународних институција.

На данашњи дан пре 23 године у терористичком нападу на аутобус "Ниш експреса" у Ливадицама код Подујева страдало је 12-оро и повређено 43-оје расељених Срба док су ишли у Грачаницу на Задушнице. До данас нико није правоснажно осуђен за тај злочин. Канцеларија за Косово и Метохију захтева од међународне заједнице и Приштине да поново отворе истраге свих злочина над српским народом и другим неалбанцима у јужној покрајини. Српска листа затражила је на 23-ћу годишњицу злочина у Ливадицама, да се одговорни најхитније пронађу и казне.

Руски опозиционар и критичар Кремља Алексеј Наваљни је преминуо, саопштила је затворска служба региона Јамало-Ненетски, где је Наваљни служио затворску казну. Из Кремља је саопштено да затворске службе проверавају околности под којима је Наваљни преминуо, као и да тренутно немају информацију о узроку његове смрти. Наваљни је служио казну од 30 година затвора због низа оптужби, међу којима је и екстремизам. Ухапшен је у јануару 2021-ве по повратку у Русију из Немачке, где се лечио од последица наводног тровања. За то тровање је окривио Кремљ, који је негирао умешаност.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Ненад Селаковић

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару