Читај ми!

Дан државности Србије у свету

Празник који обележавамо 15. фебруара је Дан државности, али и Дан уставности Србије, као и дан сећања на почетак Првог српског устанка. Славио се до настанка Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца, када је укинут.  Скупштина Србије је 10. јула 2001. године, одлучила да Сретење, буде Дан државности.

Обележен је, свуда у свету где има наших људи. Пратећи како све и уз колико љубави и труда се ко ангажовао да празник буде достојно обележен – стићи ћемо у вечерашњој емисији до најудаљенијих делова планете.

Део емисије ћемо посветити деци која су, као глумци Српског драмског позоришта из Чикага, премијерно извела представу  “Ко се задњи смеје..” Силвије Оташевић, део   нашем фестивалу који је одржан на Флориди, а представићемо вам и Милана Обрадовића,  који се – после вишегодишњег живота у иностранству, вратио да живи у Србији.

Уредница и водитељка, Ружица Зоркић Радичевић.

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?