Корак до Париза

Вест дана: влада Републике Србије на седници одржаној 8. фебруара усвојила је одредбу о новчаним наградам за Олимпијске игре у Паризу 2024. године. Износ новчаних награда је највећи у историји српског спорта. За освајање златне медаље спортисти ће добити 200 хиљада евра, сребро износи 80 хиљада и бронза 60 хиљада. А кад смо већ код Париза... У исто време када и ова емисија, почиње и утакмица трећег кола групне фазе на Светском првенству у ватерполу. Србија игра са селекцијом Сједињених Америчких Држава, од исхода овог меча зависи челна позиција у групи, али и одлазак на Олимпијске игре. "Делфини" у меч са репрезентацијом САД улазе са прве позиције, и довољан им је бод за остварење жеља, али до тог циља неће лако доћи. На нашој страни је, истина, традиција- Србија и САД су одиграле 18 међусобних мечева, "делфини" су чак 16 пута били победничка екипа, али последњи одиграни дуел на Светском купу 2023. године припао је Американцима. Пренос утакмице је на Првом тв каналу РТС-а, подразумева се да ћемо кретање резултата пратити и током `Спортског журнала`

осле прошлонедељног дуплог кола Евролиге у "Штарк арени", кошаркаши Црвене звезде одиграће и трећу утакмицу у низу пред својим навијачима, а последњу пре евролигашке паузе за националне купове и репрезентативне активности. Противник ће вечерас бити литвански великан, Жалгирис из Каунаса. Кошаркаши Партизана поражени су 79:78 од Бајерна у мечу 26. кола Евролиге. Победу гостима је донео Силван Франсиско тројком на секунд до краја. Црно-бели су уписали трећи пораз заредом, баш пред евролигашку паузу и пали на скор 12-14, док је Бајерн на 11-15.

Женска кошаркашка репрезентација Србије поражена је од Немачке 73:66 у првом мечу квалификација за Олимпијске игре у Паризу. Немице су победом дошле на корак од пласмана на Олимпијске игре у Паризу, а пред Србијом се сада налази тежак задатак. У нашој групи су још Аустралија и Бразил, три првопласиране екипе из групе визираће одлазак на Олимпијске игре.
 
Фудбалска репрезентација Србије ће свој први меч у оквиру групе 4 А дивизије Лиге нација одиграти против Шпаније, на програму је 5. септембра. Три дана касније Србија гостује Данској, док у октобарском "прозору" прво дочекује Швајцарску 12. октобра, а затим 15. октобра гостује у Шпанији. Гостовање Швајцарској на програму је 15. новембра, а последњи меч Србија ће одиграти 18. новембра против Данске на домаћем терену. Две најбоље селекције из групе избориће пласман у завршну фазу.
  
Данас се наставља такмичење у фудбалској Суперлиги Србије. У Сурдулици ће 20. коло отворити Радник и Чукарички, игра се од 15 часова и 30 минута. Лидер на табели Партизан сутра гостује Јавору у Ивањици од 14 часова, док Црвена звезда дочекује Вождовац у 16.30 часова, овај меч пратићемо кроз програм `Време спорта и разоноде`. Саговорник нам је и футасл селектор Дејан Мајес, после пријатељских дуела са селекцијама Италије и Марока, као и Јово Цаковић, тренер ЖОК Јединство из Старе Пазове, после учешћа његовог тима у четвртфиналу ЦЕВ Купа. Најзад, рукометашица Црвене звезде Катарина Манчић коментарише победу у полуфиналу Купа Србије над Јагодином и радује унапред финалу са Жерлезничаром из Инђије, тај меч играће се 24. фебруара.
 
И друге вести из домаћег и међународног спорта наћи ће у емисији коју припрема Спортска редакција Радио Београда 1.
 
 Уредник и водитељ је Жељко Стефановић
 
 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару