Обнова породилишта у Србији

Радове на реконструкцији Опште болнице у Врању, обишао је председник Александар Вучић. После три године, завршетак радова се очекује  у мају ове године. Уз најаву улагања додатног новца за здравство, Вучић је нагласио да је у 2023-ој у здравствени систем Србије, држава уложила око 4,4 милијарде евра: У наредне три године, требало би да буде готова и реконструкција готово свих породилишта у земљи.

Још сат времена је остало до истека рока, који је такозвана Косовска полиција дала Србима у Лепосавићу да уклоне шатор који се налази преко пута зграде Општине. Шатор је постављен током мирног протеста Срба због постављања нелегитимних албанских градоначелника.

Са кршењем међународног јавног права на Косову и Метохији, министар одбране Милош Вучевић у Будимпешти је упознао министра одбране Мадјарске Криштофа Салаи- Бобровницког. Вучевић је поновио да Мадјарска увек може да рачуна на Србију као поузданог партнера на Балкану, односно у југоисточној Европи, док је Салаи рекао да је Србија истакнути и
стратегијски партнер Мадјарске.

НАТО је посвећен томе да осигура да КФОР настави да испуњава свој мандат у оквиру Уједињених Нација, поручио је генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг на заједничкој конференцији за новинаре са црногорским премијером Милојком Спајићем. Столтенберг  је рекао да је Западни Балкан од стратешког значаја за НАТО.

Међународни суд правде у Хагу данас поново заседа по тужби Јужне Африке да је Тел Авив у Појасу Газе починио геноцид. Очекује се да Суд позове на хитну обуставу војних операција Израела у енклави, где је становништво константно изложено бомбама и трпи немаштину и глад. Хамас поручује да ће се придржавати сваке одлуке тог суда, уколико и Израел то
буде учинио.

Литар евродизела од 15 часова коштаће 198, а литар бензина 178 динара. То значи да ће и дизел и бензин поскупети за по 2 динара. Нове цене важиће до наредног петка.

Кошаркаши Партизана играће у Београду против литванског Жалгириса у 23-ћем колу Евролиге. Утакмица почиње у 20 часова и 30 минута.

Новак Ђоковић поражен је у свом 11-том полуфиналу Аустралијан опена. Италијански тенисер Јаник Синер савладао је Новака са 3:1 и пласирао се у финале такмичења, где ће играти  против бољег из дуела између Медведева и Зверева.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Владимир Михајловић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару