С првим петловима

Додуше, нашим, овдашњим петловима, јер полуфинални меч Новака Ђоковића на овогодишњем турниру `Аустралија Опен`, са Јаником Синером игра се око 4.30 по средњоевропском времену, на `Род Лејвер арени`. Пре првог полуфинала у мушкој конкуренцији, играће се финале у конкуренцији мешовитих дублова, с једне стране мреже Кравчик/Скупски, с друге Зјелински/Сеј. Други полуфинални пар Данил Медведев и Александер Зверев играће одмах по завршетку дуела Ђоковић - Синер.

Женг и Сабаленка обезбедиле су место у финалу овогодишњег `Аустралија Опена`. Медији у Кини прозвали су Ђије Женг "златним цветом Кине" после пласмана у полуфинале Аустралијан опена, сада ће вероватно усхићење бити још веће. Она је у полуфиналу била боља од Дајане Јастремске са 2:0, по сетовима 6:4, 6:4. Арина Сабаленка у Мелбурну је победила Коко Гоф са 2:0, по сетовима 7:6/7:2, 6:4. Сабаленка брани титулу на Аустралијан опену, пошто је прошле године у финалу савладала Казахстанку Елену Рибакину. Женг ће први пут у каријери играти у финалу једног гренд слем турнира. Финале `Аустралија опена` је на програму у суботу .

У тениској рубрици данашњег `Спортског журнала` наш саговорник је Слободан Војиновић. Кошаркаши Црвене звезде одмериће снаге у 23. колу Евролиге са Албом у Берлину, утакмица почиње у 20 часова. Данас играју још Реал-Олимпијакос, Бајерн-Асвел, Макаби- Панатинаикос и Фенербахче- Виртус. Чућемо како припреме за Олимпијске игре обављају бициклисткиња Јелена Ерић и кајакашица Милица Новаковић.

Наши рвачи приводе крају припреме за Европско првенство које ће се се средином фебруара одржати у Букурешту. У главном граду Румуније наступиће седморица бораца у грчко-римском и двојица у слободном стилу, а имаћемо и представницу у рвању за жене. У сусрет шампионату Старог континента, разговарамо са Милорадом Докманцем, селектором рвачке репрезентације Србије.

И најбољи боксери Србије налазе се на припремама на Златибору, где обављају припреме. Спремају се за Европско првенство у Београду, које нас очекује у априлу и остаће запамћено као прво на коме ће учествовати и жене и мушкарци. Голден Стејт се на дирљив начин опростио од Дејана Милојевића, у победи над Атлантом. Играчи су носили дресове с презименом прерано преминулог тренера и натписом `брате`, породици је уручен букет белих ружа, интонирана је и химна Република Србије, уз последњи поздрав истакнутом кошаркашком раднику који је, ето, оставио дубок траг и у Сједињеним Америчким Државама. Регионална АБА лига донела је одлуку да трофеј који се додељује најкориснијем играчу АБА лиге у лигашком делу такмичења понесе име "Дејан Милојевић".

О овим и другим актуелностима из земље и света у данашњем `Спортском журналу`, кога припрема Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару